Connect with us

Computer & Internet

Egyptish Sudoku

Ben je een echte sudoku-fanaat? Dan hebben we goed nieuws voor je. Er is namelijk een nieuwe website volledig gewijd aan dit verslavende, uitdagende en leuke spel.
De makers van de site hebben hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk versies van de puzzel samen te brengen. Van makkelijk voor beginners tot expert voor de èchte sudoku-talenten onder ons. Ook de Egyptische variant van het alom bekende cijferpuzzeltje is vertegenwoordigd op de website.
In de Egyptische variant van het spel worden niet de cijfers van 1 t/m 9 in ieder(e) kolom, rij en vak ingevuld, maar dienen de vakjes gevuld te worden met tekens die veel weg hebben van hiërogliefen. Denk hierbij aan wolkjes, sterretjes en cirkeltjes. Sommigen vinden deze variant van sudoku een stuk moeilijker, maar er zijn ook mensen die juist groot fan zijn van de Egyptische versie.
In de online versie van de Egyptische sudoku staan alle mogelijke tekens/oplossingen in een balk aan de zijkant van de puzzel. Door in het vakje te klikken waaraan u een teken wilt toevoegen, zal het vakje grijs kleuren. Vervolgens klikt op het gewenste figuurtje, deze zal vervolgens verschijnen in het geselecteerde vakje. Mocht u zich vergist hebben dan kunt u het desbetreffende vakje opnieuw selecteren en op delete drukken. Deze actie maakt het vakje weer leeg.
Op sudokuonline zijn de puzzels altijd een race tegen de klok. Echter, u kunt de puzzel even pauzeren om zo de beste tijd te behouden. Wanneer u de pauzeknop drukt zullen de velden van de puzzel echter blanco worden. Dus vals spelen is geen optie. U kunt er ook voor kiezen de puzzel uit te printen, zo kunt u uw favoriete puzzel ook in alle rust maken, zonder de tikkende klok naast het speelveld. Benieuw geworden hoe een Egyptische puzzel u af zal gaan? We ‘zien’ u graag op www.sudokuonline.nl.

Advertisement