Connect with us

Computer & Internet

Hoezo responsive webdesign? Concrete handvaten voor uw beslissing

Waar komt responsive webdesign vandaan?
Een paar jaar terug werden websites enkel bezocht op een desktop of laptop, maar door de snelle opkomst van de smartphones en tablets is dit compleet veranderd. Websites werden op de kleinere schermen van smartphones en tablets niet meer juist getoond of functioneerden gewoon niet meer correct.
Een uitkomst voor dit probleem, is dus Responsive Webdesign. De verkoop van tablets en smartphones stijgt en zal in de toekomst blijven toenemen. Daarmee zal ook mobiel internetgebruik stijgen. Voor bedrijven is het dus noodzakelijk om hun website aan te passen op kleinere schermformaten.
Maar wat is responsive webdesign nu precies?
Responsive webdesign houdt in dat de layout en typografie zich aanpassen aan het formaat van het scherm waarop de gebruiker de website bekijkt. Zo kunnen elementen op een mobiele toestel visueel anders gepresenteerd worden dan op de computer. Misschien heeft u nu een juist beeld wat responsive webdesign inhoud en bent u zelf al eerder tegen dit probleem aangelopen. Derhalve is het van belang om bij website design rekening te houden met responsiveness en dit in overweging te nemen voor uw website.
Hiermee zorgen we voor een optimale gebruikerservaring voor zowel desktop gebruikers als mobile gebruikers. We presenteren alleen relevante content en passen de website aan zodat gebruikers per device makkelijk kunnen navigeren.
Responsive website direct of achteraf
Is het mogelijk om uw website achteraf responsive te laten maken? Indien de website technisch goed in elkaar zit, is dit in principe mogelijk. Toch is het beslist beter een website vanaf het begin responsive op te zetten.
Het is namelijk niet alleen een kwestie om de website technisch gereed te maken voor alle devices. Een belangrijk onderdeel van een website responsive maken is welke content u wilt presenteren en op welke manier. Op basis hiervan bedenken we een visuele oplossing voor alle content onderdelen. Kwalitatief zal het dus beter zijn om dit voorafgaand aan het traject uit te denken.

Advertisement