Connect with us

Computer & Internet

Hoe kies je een kopieerapparaat?

kopierapparaat

Een nieuw kopieerapparaat kopen is een behoorlijke investering. Bovendien is er zo veel keuze op de markt dat het soms lastig lijkt om nog het overzicht te bewaren. Er zijn honderden merken en aanbieders op de markt en dan hebben we het nog niet gehad over de uiteenlopende prijzen. Net omdat het zo’n investering is kan een beetje hulp bij het kiezen van een nieuw kopieerapparaat absoluut geen kwaad. Hier zijn alvast enkele zaken om op te letten.

Naar wat ben je eigenlijk op zoek?

De eerste vraag die je moet kunnen beantwoorden is naar wat je nou exact op zoek bent. Zoek je gewoon een kopieerapparaat of moet jouw toestel bij voorkeur ook printen, scannen en faxen? Heb je dat eindelijk uitgeklaard komt de volgende keuze al op je af: mono of kleur? Als je enkel en alleen zwart-wit (het zogenaamde mono) nodig hebt is het onzin om een kleurenprinter aan te schaffen. In zwart-wit printen of kopiëren op een kleurenprinter kost immers meer inkt en dus geld dan op een zwart-wit printer. Daarnaast moet je nog bepalen of het noodzakelijk is om jouw documenten te digitaliseren, of je andere formaten dan een A4 nodig hebt en of jouw benodigd volume kan bestempeld worden als hoog volume.

Vraag gerust om raad

Het is echt niets om je over te schamen als al het voorgaande zaken zijn waar je het antwoord niet direct op kunt geven. Dat is dan ook de reden dat de belangrijkste tip misschien wel de gemakkelijkste is: durf raad vragen. Een expert inschakelen om jouw te helpen bij het beantwoorden van jouw noden zorgt voor een besparing van tijd, kosten en moeite. Een goed kopieerapparaat voor mij kan voor jouw een echte miskoop zijn. Wel een objectief gegeven om op te beoordelen: is er een goede service en zit onderhoud mee in de aankoopprijs van jouw kopieerapparaat?

Advertisement