Connect with us

Computer & Internet

Het belang van een goed artikel

SEO is een wezenlijk marketing onderdeel als het gaat om het laten ranken van een website in de Google index. Artikel marketing is hier een zeer populaire methode voor, die vaak wordt gehanteerd door SEO experts. Content marketing houdt in dat er relevante blogberichten worden toegevoegd op bijvoorbeeld andere gerelateerde) websites en/of blogwebsites, waarin een hyperlink staat naar je eigen website. Hierbij staat de kwaliteit van de artikelen centraal, omdat Google erg veel geeft om sterke artikelen. Slechte of overgeschrevem content krijgt geen waardering van Google. Vanzelfsprekend is het ook van cruciaal belang om je eigen internetsite structureel te verrijken met sterke nieuwe tekst. Door frequent nieuwe content te maken, blijft je website namelijk uitgerust met de nieuwste informatie. Zodra je een nieuw stuk content typt voor op je website, of voor een externe website, houdt er dan altijd rekening mee dat de content informatief van aard is. Bezoekers moeten er namelijk iets aan hebben.

Artikelen en Social Media

Zodra je een nieuw artikel hebt geschreven voor je persoonlijke internetsite, of voor een andere website, is het van belang om deze natuurlijk te verspreiden via Sociale Media als Facebook en Twitter. Social Media is namelijk een zeer interessant platform en is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. Het is namelijk geïntegreerd in ons dagelijkse leven. Zodra je nieuwe tekst deelt op bijvoorbeeld Facebook en/of Twitter, zal je ervaren dat het niet lang zal duren voordat deze wordt opgepikt en wordt verspreidt door meer mensen. Als je natuurlijk zorgt voor een informatief artikel, dat waardevol kan zijn voor de lezer. Wat is er nu mooier dan dat je content zichzelf bekend maakt en zichzelf onder de aandacht brengt bij de potentiele lezers. Hierdoor zal uiteraard ook je site meer aandacht krijgen, met als gevolg dat je website een stuk interactiever wordt en meer gaat leven. Social Media is dé ideale manier om je artikel te delen.

Zorg er voor dat je artikel Google proof is

Google is waarschijnlijk één van de meest belangrijke bezoekers op je website. Google kan een website maken of breken. Hanteer daarom altijd de richtlijnen van Google tijdens het schrijven van nieuwe content. Ben je van plan om beter vindbaar te worden in Google? Zorg er dan altijd voor dat de pagina’s die je scrhijft door Google goed worden beoordeeld. Dit is van wezenlijk belang. Op deze manier kun je namelijk veel bezoekers naar je website halen, zonder daar veel tijd en werk voor te hoeven doen. Zorg er daarom iedere keer opnieuw voor dat je je houdt aan de voorwaarden van Google. Wij hebben onderstaand de meest belangrijke richtlijnen voor teksten volgens Google verder toegelicht. Zorg er altijd voor dat je artikel nieuwsbericht goed opgemaakt is. Gebruik altijd HTML H-tags, om tussenkopjes aan te geven en zorg je voor een goede spelling. Correcte Nederlandse taal is belangrijk. Berichten moeten snel de lezer weten te overtuigen om het artikel te lezen. Een catchy kopregel is daarom erg belangrijk om te gebruiken voor je post. Bespeel met een tekst ook altijd de emotie van de lezer en wees ten alle tijden kritisch als het gaat om spelling en grammatica. Vooral als het gaat om verkopende artikelen, is het belangrijk om de potentiele lezer te overtuigen.

Advertisement