Connect with us

Computer & Internet

Crystal Reports en Databases

Wat is Crystal Reports?

Tegenwoordig beschikken bedrijven over heel veel gegevens. Al deze gegevens worden opgeslagen in databases. Voor bedrijven is het vaak lastig om deze gegevens ook weer uit de database te halen en vervolgens om te zetten naar bruikbare informatie.  Met behulp van Crystal Reports wordt deze taak een stuk eenvoudiger.
Crystal Reports is een rapportagetool waarmee je rapporten kunt bouwen op basis van vrijwel alle gegevensbronnen. Om met Crystal Reports te kunnen werken, heb je een database nodig zodat de benodigde gegevens kunnen worden opgehaald voor het samenstellen van je rapport.
Bij het bouwen van een rapport selecteer je eerst de  gegevens die je wilt gaan gebruiken. Vervolgens maak je met Crystal Reports een mooi en prettig leesbaar overzicht waarin je alle relevante gegevens terug kunt vinden. Je kunt het overzicht naar eigen wens aanpassen. Zo is het mogelijk om gegevens te groeperen of sorteren. Je kunt bijvoorbeeld een overzicht met klanten groeperen per land.

Een kenmerk van Crystal Reports is dat je de gegevens op veel verschillende manieren kunt weergeven. Je kunt eenvoudig tekstrapporten creëren. Hierbij kun je denken aan een gestreept rapport waarbij de rijen om en om in een andere kleur worden weergegeven. Daarnaast is het mogelijk om afbeeldingen die zich in de database bevinden, op te nemen in de rapporten. Ook zijn er allerlei grafische representaties mogelijk zoals een staafdiagram, taartdiagram of lijndiagram. Een grafiek kan een drilldown functie bevatten waarmee je kunt doorklikken naar de onderliggende gegevens. Vervolgens kun je de rapporten op allerlei manieren opmaken zodat ze overzichtelijker worden. 

Waarom Crystal Reports?

Standaard softwarepakketten beschikken over een groot aantal overzichten maar deze bevatten vaak te veel of te weinig gegevens. Met Crystal Reports kun je overzichten maken die alleen de gegevens tonen die je echt nodig hebt. Crystal Reports kan vanuit verschillende databronnen een rapportage samenstellen.  Ook zijn er uitgebreide opmaakmogelijkheden waardoor de rapportages beter leesbaar worden en is het programma zeer gebruiksvriendelijk.

Advertisement