Connect with us

Computer & Internet

12 Schaalbare linkbuilding technieken

Linkbuilding en links verdienen is essentieel voor online marketing en niet alleen omdat het de rankings verbeterd. Het zorgt er ook voor dat een website ontdenkt wordt (via een link op een website), genereert leads, bouwt relaties op met mensen uit uw branche en uw online aanwezigheid wordt versterkt.
Kunstmatige linkbuilding
Hoewel het presenteren van uzelf als autoriteit en zo links verdient tijdens dat proces de manier is die zoekmachines werkelijk websites en merken willen zien doen, kunt u nog steeds niet zonder kunstmatige linkbuilding.
Meer bekendheid op internet
De manier van linkbuilding is iets waar goed over nagedacht moet worden, omdat dit proces een merk meer bekendheid geeft op internet.
12 Linkbuilding technieken
Hieronder vindt u 12 linkbuilding technieken die op zowel kleine schaal als op grote schaal ingezet kan worden. Omdat ze eenvoudig te implementeren zijn, kunt u vandaag al beginnen met deze technieken.

1. Maak uw eigen database met afbeeldingen en cinemagraphs

Dit kan een goede investering zijn voor bedrijven die voor de lange periode willen linkbuilden. Hierbij kan er gericht worden op specifieke niches.
Budget vrijmaken
Ondanks dat deze techniek een redelijk budget nodig heeft (u zal een professionele fotograag of graficus moeten inhuren), kan dit uw linkbuilding campagne verbeteren doordat bloggers gebruik maken van uw afbeeldingen een link naar uw website plaatsen.
Cinemagraphs
Bloggers benaderen
Zodra u een eigen galerij heeft opgezet met genoeg afbeeldingen, kunt u beginnen met het maken van een lijst van blogger die u zou kunnen benaderen (uit u niche natuurlijk). Er zijn genoeg bloggers die unieke afbeeldingen nodig hebben. Gebruikt dit als u propositie (het aanbieden van afbeeldingen in ruil voor een link) om de conversie te verhogen en zo meer links te krijgen.
Reverse image search
Een andere strategie die u zou kunnen integreren om deze linkbuilding techniek schaalbaar te maken is door gebruik te maken van reverse image search. Zo kunt u bloggers en andere websites vinden die uw afbeeldingen gebruiken zonder toestemming of link. U kunt gebruik maken van tools, zoals Google’s image search en Tineye om dit soort websites te vinden.
Handige hulpmiddelen
U kunt de volgende handige hulpmiddelen bezoeken voor meer informatie:
 • 10 Manieren om afbeelding te gebruiken voor linkbuilding
 • How to create animated cinemagraphs

2. Gedateerde content acquisitie

Er zijn miljoenen content stukken op het internet en veel daarvan zijn niet tijdloos en of niet geüpdate worden.
Oude content vinden
Dit brengt duidelijk veel linkbuilding kansen met zich mee. U kunt honderden gedateerde stukken content uit u niche doorzoeken, die in de loop der tijd natuurlijke links hebben gekregen (of een succesvolle link bait waren, maar nu verouderd zijn) en proberen die content te krijgen.
Content hergebruiken of recreëren
U kunt gebruik maken van Greenlane SEO’s Outdated Content Finder tool om verwaarloosde content te vinden die u kunt hergebruiken of recreëren. Neem contact op met de eigenaar van de blog en kijk of u de oude pagina kan kopen en het kan laten doorverwijzen naar een nieuwe versie van de pagina die op uw domein staat (met nieuwe informatie over het onderwerp).
Tips
Zeg tegen de originele schrijver dat u ze nog steeds credit gaat geven als originele maker(mogelijk met vermelding van het merk) om u kans te verhogen om te mogen kopen.
Zoeken naar gedateerde webdocumenten
Bij het zoeken naar gedateerde webdocumenten die u kan hergebruiken:
 • Gebruik tools zoals Ahrefs of Open Site Explorer om te achterhalen of de oude content links heeft
 • U kunt ook voor een andere aanpak kiezen. In plaat dat u de content koopt, helpt u de webmaster om de content te updaten. Dit kan u ook een link opleveren vanaf dezelfde content
Handige hulpmiddelen:
U kunt de volgende handige hulpmiddelen gebruiken voor meer informatie:
 • Create links with Outdated Content Finder
 • How to buy links ethically

3. Veel interviews

Het interviewen van populaire mensen uit een bepaalde niche/branche is een van de oudste trucs voor linkbuilding, zeker voor websites die pas net beginnen.
Grote schaal
Door dit op grote schaal te doen kunt u veel natuurlijke links voor uw website krijgen. Tevens kunt u zo veel bekendheid voor uw merk creëren (bijvoorbeeld door een interview serie te doen of een bepaalde afdeling te maken voor expert interviews)
Influencers
Ga maar eens na hoeveel links u op natuurlijke wijze kunt krijgen als u continu waardevolle informatie van invloedrijke mensen uit uw branche deelt en welke relaties u kunt opbouwen met de influencers uit uw branche als u deze techniek gebruikt.

4. Omgekeerde gastbloggen campagne

Gastbloggen is de afgelopen jaren een go-to techniek in de wereld van linkbuilding, maar het lijkt erop dat slechts een paar de waarde aan de andere kant begrijpen, het ontvangen van content van andere geweldige auteurs.
Gastbloggers uitnodigen
Het uitnodigen van gastbloggers die echt verstand van zaken hebben brengt veel voordelen met zich mee voor uw website:
 • U krijgt gratis content dat gemaakt is door een expert, dat gericht is op keywords (long tail) waar u zich ook op richt
 • Absorbeer de volgers van gastschrijver zodra ze hun eigen content, die op uw website staat gaan delen met hun netwerk. Dit zorgt voor meer unieke bezoekers en mogelijk conversie.
 • De meeste content schrijvers zullen naar content linken of verwijzen die ze zelf hebben gemaakt, ook al staat het op een andere website
Followerwonk
Vind en benader bloggers die zeer goed kunnen schrijven over hun eigen werkveld (en die over onderwerpen kunnen schrijven die uw doelgroep interesseren). U kunt tools zoals Followerwonk gebruiken om auteurs te vinden in uw branche die veel volgers hebben.
Bio
U kunt ook een simpele Google zoekopdracht doen om te bepalen of ze actief zijn op gastbloggen. Veel bloggers hebben aan het eind van hun artikel een korte bio. Deze bio is bijna altijd hetzelfde. Gebruik deze bio in uw zoekopdracht.
Tips voor implementatie
 • Begin met degenen waarvan u weet dat ze actief zijn met gastbloggen. Gebruik Google om deze actieve gastbloggers uit uw branche te vinden, zoek naar de bio of naar “linkbuilding artikel van…”.
 • Zorg er voor dat u de bloggers ook iets te bieden heeft voordat u contact met ze opneemt. Wat krijgen zij? Noem bijvoorbeeld dat u veel lezers/abonnees/volgers heeft, u hun content gaat promoten of bied ze een vergoeding aan.
 • Bouw een relatie op. Het is gemakkelijker om mensen uit te nodigen om voor uw website te schrijven als u al bevriend met ze bent.
 • Lees hun content, kijk of het u bevalt
Handige hulpmiddelen:
U kunt de volgende handige hulpmiddelen bezoeken voor meer informatie:
 • The Easiest Way to Bait Links—Get Guest Authors
 • How to Build your Presence with Reverse Guest Posting

Voor meer technieken lees mijn artikel “12 Schaalbare linkbuilding technieken” op mijn blog.

webshop webshop

Verbeter uw webshop!

MKB & Industrie

8 signalen waarom uw webshop aan verbetering toe is

Computer & Internet

Online strategie bepalen met een marketing bureau

Computer & Internet

Advertisement