Connect with us

Auto

Waarvoor is een koelwagen belangrijk?

Wanneer je een lading te vervoeren hebt die op een bepaalde temperatuur moet gehouden worden, doe je er best aan een koelwagen in te zetten voor het transport en de tijdelijke opslag.

Koelwagen

Door middel van een thermostaat zullen je producten permanent op een zelf gekozen temperatuur gehouden worden, onafhankelijk van de buitentemperatuur. Deze worden voornamelijk gebruikt voor voedingswaren en drank.

Voordelen

– Wat ook de buitentemperatuur is, je goederen blijven op de temperatuur die je zelf wenst. Geen risico op bederf dus.
– Een koelwagen kan ook gebruikt worden op locatie. Sta je bijvoorbeeld ergens met een voedingsstand en kan je niet alle producten in je koeltoog leggen, dan kan je de koelwagen als opslagplaats gebruiken.
– In een koelwagen blijven je producten niet alleen gekoeld, doordat de ruimte afgesloten is wordt alles ook proper en hygiënisch bewaard.

Gebruik

Ga vooraf na welke inhoud de koelwagen moet hebben. Het brengt niets op een koelwagen te nemen die veel te groot is aangezien je dan meer energie zult verbruiken door de grotere oppervlakte en kleine effectieve inhoud.
Heb je nood aan een koelwagen, informeer dan best eerst even bij enkele bedrijven. Zij zullen je raad kunnen geven in verband met het soort koelwagen en volume dat je nodig hebt. Verder zijn deze specialisten ook het best geplaatst u tips en gebruiksadviezen te geven.

Advertisement