Connect with us

Auto

Tips voor het halen van je auto praktijkexamen

Je praktijkexamen, voor iedereen een hele belangrijke maar spannende dag in je autorijdende leven. Het is moeilijk om in te schatten wat je kan verwachten op je rijexamen. Het voelt ook alsof je niet echt iets kan doen om je erop voor te bereiden wat het geheel nog wat spannender maakt. Toch is dat niet helemaal waar en zijn er een aantal tips die je in je hoofd moet houden voor en tijdens het rijexamen. Ik zal ze allemaal even met je doornemen.
Allereerst is het goed om precies te weten waar je op wordt getest. Welke opdrachten je moet doen en wat voor soort rondje je zal gaan rijden. Je kan het hier uitgebreid met je rij-instructeur over hebben tijdens je autorijles. Bereid je dus goed voor. Het is heel belangrijk dat je tijdens de lessen genoeg ervaring hebt opgebouwd en ook echt het gevoel hebt dat je klaar bent voor het examen. Zorg er ook voor dat je goed bent uitgerust voor het praktijkexamen, dan is je concentratie ook beter.
Verder is het heel belangrijk om je niet te druk te maken voor het praktijkexamen. Wanneer je heel zenuwachtig bent is de kans op foutjes maken ook groter. Het is waarschijnlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is toch heel belangrijk bij het halen van je examen. Ook tijden het examen moet je proberen om je niet te druk te maken. Als je bijvoorbeeld een foutje maakt zou je helemaal in paniek kunnen raken maar het is belangrijk om rustig te blijven. Eén foutje is nog niet zo erg maar als je doordat je zo zenuwachtig bent meer foutjes maakt is het zonde.
Dan nog een punt waar veel mensen zich vaak druk over maken: bijzondere verrichtingen. Houd hierbij altijd in je achterhoofd dat je de bijzondere verrichting niet foutloos hoeft uit te voeren, maar dat het er om gaat dat het veilig gebeurd. Als je hieraan denkt zal het waarschijnlijk ook minder spannend zijn.
Denk er ook goed over na waar je de rijles wilt gaan volgen, hoe dichter bij je huis hoe makkelijker. Omdat je altijd rijles hebt in de omgeving waar je woont is dit extra handig om de omgeving ook te ontdekken. Kies bijvoorbeeld voor autorijles Utrecht als je in Utrecht woont. Rijles Utrecht is sowieso een goede omgeving om rijles te volgen omdat alles wat je tegen komt tijdens het rijden daar te vinden is.

Advertisement