Connect with us

Actueel

Wat is een goede dagcrème met een uv-factor?

De eerste zonnestralen zijn warm op je huid. Lekker wandelen in de zon. De zon kan goed voor je zijn maar heeft helaas ook zijn slechte kanten, ook al heb je deze nodig. Heerlijk kan de zon aanvoelen als je een moment in de zon zit. Het geeft je die heerlijke zomerse gezond lijkende gloed en kan je eventueel helpen tegen een winterdepressie. De zon zorgt tevens voor de aanmaak van vitamine D, wat goed is voor iedereen. je puistjes, psoriasis of eczeem verminderen door de zonnestralen die op je huid schijnen.
De slechte kant van de zon is dat je al vroeg last kan krijgen van verbranding en eventuele huidirritatie.. De zon heeft niet alleen voordelen maar ook nadelen. Zo zorgt de zon ervoor dat je uitslag kan krijgen of je kan verbranden. Op een langere duur kan het zelfs huidveroudering, rimpels, pigmentverschuiving of verhoorning van de huid veroorzaken. Je hebt een kans op huidkanker als je overmatig in de zon bent. Een zonnebrandcrème werkt beschermend door middel van reflectie of absorptie.
Door een bepaald aantal werkstoffen in een zonnebrand- of dagcrème kunnen de zonnestralen niet onze huid binnendringen en reflecteren deze weer af. De keuze van zonnebrand hangt af van de uv-bescherming werkstoffen die in het product zitten. Goede dagcrèmes die je huid goed beschermen zijn zinkoxide en titaniumdioxide. Producten met deze werkstoffen kun je halen bij de betere huidspecialist.
Gebruik altijd een dagcrème met een goede Uv-filter. Het beste is een dagcrème met zowel UV-A als een UV-B filter. Een Uv-A en Uv-B filter in je zonnebrandcrème is van groot belang. Om je te beschermen tegen rimpels heb je een UvA-A filter nodig in een dagcrème of zonnebrandcrème. Als je minder snel wilt verbranden dan zorgt de UvA-B filter daar voor.
Ook als de wolken aanwezig kun je verbranden. Zorg er dus voor dat je je huid beschermt met een Uv-B filter met Uv-B filter.
Zonnebrandcrèmes beschermen dus de huid. Maar als je in contact komt met een overdosis aan Uv-straling is de kans op huidkanker nog steeds positief. Je beschermt je huid dus goed met dagcrème, maar een overdosis aan zon kan je huid schaden. Ook al is je huid eerder in een vroeger stadium verbrand, op latere leeftijd kun je nog altijd huidkanker krijgen. De kans op huidkanker is het grootst als je vaak in de zon bent. Activiteiten zoals tuinieren, fietsen en wandelen horen daar ook bij.
Als je in aanraking komt met een overdosis aan uv-straling dan heb je te maken met de UV-C. Deze c staat voor cancer. Hier is de kans op huidkanker nog steeds erg groot.
Erg belangrijk is het om je huid goed te beschermen tegen de zon. Waardoor je ook langer kunt genieten van een gezonde huid.
Bij een goede huidspecialist heb je professionele keus uit een zonnebrandcrème met hierin de essentiële bescherming tegen pigmentvlekken.

Waarom gebruik je dagcrème met ultra violet bescherming?

Gezondheid & Welzijn

Advertisement