Connect with us

Actueel

Voor ieder evenement een geschikte tent!

feesttent

Organiseert u binnenkort een evenement? Dan is een tent een zeer goede toevoeging om het geheel te laten slagen! Voor ieder bedrijfsfeest, festival, verjaardag of een ander evenement kunt u een geschikte tent vinden! Uiteraard is een nieuwe tent aanschaffen geen goedkope optie, zeker wanneer u een grote variant nodig heeft. Een tent huren is in dat geval een ideale optie!

Voordat we gaan kijken wat de ideale tent voor u is, moet u uiteraard eerst weten waarom u een tent voor uw evenement nodig heeft. Zoals u weet is het weer in Nederland en België nogal grillig. Dat betekent dat u niet gegarandeerd zon heeft en dat het windstil is. Stelt u eens voor, dat bijvoorbeeld uw eigen bruiloft in het water valt! Met een tent kunt u ervoor zorgen dat uw evenement altijd droog zal verlopen, of dat uw gasten niet verbranden in de veel te hete zon. Daarnaast kunt u met verschillende tenten ervoor zorgen dat uw evenement niet heel vatbaar is voor flinke windvlagen. Nu u weet waarom een tent belangrijk is voor uw evenement, gaan we kijken waar u op moet letten.

Wat voor soort tent?

De eerste en belangrijkste vraag is wat voor een uiterlijk moet de tent hebben? Bent u op zoek naar een modern ogende tent die flexibel ingezet kan worden? Dan is de stretchtent een ideale oplossing voor u. Wanneer u op zoek bent naar een functioneler type tent, waarbij het belangrijk is dat u veel ruimte heeft, de constructie enorm stevig is en uw tent recht toe, recht aan is, dan is de alu hal de tent die u zoekt. Een mooie tussenweg is de pagodetent. Deze tent heeft namelijk de functionaliteit van een alu hal, maar de afwerking van het dak heeft een ‘pagode’, wat een mooie uitstraling mee geeft.

De volgende vraag die u moet stellen is welke opties de tent moet hebben. Bij de meeste verhuurbedrijven kunt u een vloer, wanden, deuren en nog vele andere toevoegingen als extra opties kiezen. Belangrijk is echter dat een stretchtent geen in te bouwen wanden heeft, waardoor een wand of deur geen extra optie is. Uiteraard kunt u hierbij wel een vloer leggen. De alu hal en pagodetent zijn daarentegen wel geschikt om extra wanden of deuren te plaatsen.

De laatste vraag is hoe groot uw tent moet zijn. De stretchtent ziet er namelijk zeer modieus uit, maar het doek bestaat uit 1 deel. Daarom is het lastig om deze eenvoudig uit te breiden. Een alu hal en pagodent bestaan uit verschillende modules, die bij de goede aanbieders naar hartenlust uit te breiden zijn en zelfs te combineren zijn. Nu u alle vragen beantwoord heeft, kunt u de perfecte tent voor uw evenement uitzoeken!

Advertisement