Connect with us

Actueel

Tv en internet abonnement zonder telefonie

stel tv kijken

De huistelefoon wordt steeds minder gebruikt. Het is daarom niet meer dan logisch dat steeds meer mensen een internetpakket willen afsluiten zonder vaste telefonie. Tegelijkertijd proberen providers nieuwe klanten te helpen aan een zogenaamd alles-in-1 pakket, een pakket waar alles bij zit: internet, televisie en vaste telefonie. Omdat veel klanten echter geen vaste telefonie willen, wordt er steeds vaker gekozen voor een abonnement bestaande uit internet en televisie, zonder vaste telefonie. Ook steeds meer vergelijkingssites focussen zich op deze groeiende groep.

Gratis vaste telefonie

Enkele providers proberen de vaste telefonie pakketten toch aan te smeren aan klanten die geïnteresseerd zijn in een alles-in-1-pakket. De module vaste telefonie wordt dan gratis aangeboden. Nieuwe klanten betalen dan geen aansluitkosten of andere kosten. Zodra zij de huistelefoon niet gebruiken, worden er ook geen kosten gerekend. Om klanten vervolgens te stimuleren toch gebruik te gaan maken van de huistelefoon, wordt dan bijvoorbeeld het bellen naar andere vaste nummers gratis gemaakt, of wordt het bellen naar gebruikers van hetzelfde netwerk gratis. Daarnaast bieden verschillende providers inderdaad erg scherpe beltarieven voor de huistelefoon.

Maar tegenwoordig zijn we veel te verzot op onze mobiele telefoon. Daarom kiezen er tegenwoordig ook providers voor om vaste telefonie te vervangen door mobiele telefonie.

Mobiele telefonie in plaats van vaste telefonie

Omdat er steeds minder behoefte is aan de huistelefoon, komen steeds meer providers met pakketten waaraan mobiele telefonie is toegevoegd. Bij de ene provider kan dit pakket afgesloten worden zonder gebruik te maken van de huistelefoon, maar bij de ander kan dit niet. Het bekendste voorbeeld van een dergelijk abonnement is KPN Compleet. Met dit abonnement heeft u in principe ook huistelefoon, maar daarvoor worden geen kosten gerekend. U kunt er dan dus voor kiezen de huistelefoon gewoon niet aan te sluiten.

Een groot voordeel van de pakketten met huistelefoon is dat de keuze binnen deze pakketten een stuk groter is dan bij de pakketten zonder huistelefoon.

Advertisement