Connect with us

Actueel

Muggen verjagen

mug steken

De lente is weer begonnen! Met de zomer is aantocht is het verstandig om nu al voorzorgsmaatregelen te treffen waarmee je muggen buiten de deur houdt. Ze zijn niet ver weg meer. En dankzij de zomerse lentedagen zal de populatie ongetwijfeld weer groter zijn dan vorig jaar. Wil jij komende maanden rustig slapen, zonder jeukende muggenbulten? Dan zit er maar een ding op: zorg dat muggen je huis, en vooral je slaapkamer, mijden. Want zeg nou zelf; er is niets zo vervelend als midden in de nacht te moeten opstaan om de lastpakken te doden, als je ze al kunt vinden. Lees in deze blog alles over muggen verjagen.

Muggen weghouden

Heb je elk jaar opnieuw last van muggen? Een grote kans dat je nog nooit een grondige muggencheck hebt gedaan? Loop eens een keer een rondje om het huis en kijk vooral in de tuin en spoor populaire broedplaatsen op, zoals emmers en potten met laagje regenwater, verstopte dakgoten en volle regentonnen. Zorg dat al het stilstaand water is opgeruimd of dek de regenton af met fijn gaas. Zo houd je zeker tachtig tot negentig procent van de muggen buiten de deur. Eenmaal in huis zit er niet anders op dan ze te verjagen. In zo’n geval is het gebruik van anti-muggenspray zoals die van Insect-Free de meest effectieve manier om muggen te doden en op afstand te houden.

Muggen verjagen in huis

Natuurlijk helpt het om van je huis en vooral je slaapkamer een onneembare vesting voor muggen te maken door middel van raam-, en deurhorren. Als de zoemende en stekende lastpakken binnen zijn, zul je ze toch op de een of andere manier moeten verjagen. Dat kan bijvoorbeeld door ze overdag op te sporen want dan zitten ze stil op het plafond of de muur. Gebruik de stofzuiger of als je handig bent de vliegenmepper. Een effectieve en goedkope oplossingen is het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Er zijn praktische automatische dispensers te koop die verspreid over de dag een dosis afgeven waarmee je insecten buiten de deur houdt.

Muggen verjagen buiten

Jammer genoeg vallen muggen ons niet alleen lastig in bed. Ze hebben er ook een handje van om mooie zomeravonden in de tuin te verpesten. Plaats citronella geurkaarsen op tafel en gebruik als het kan op windstille avonden en nachten een ventilator om muggen van je terras te verjagen. Muggen houden niet van citronella en een luchtstroom is een ware kwelling voor ze. Ben jij altijd de pineut en word je voortdurend lek gestoken. Neem dan het zekere voor het onzekere. Zorg dat je armen en benen bedekt zijn en smeer je handen, nek en gezicht in met een anti-muggenspray dat bij voorkeur het effectieve middel DEET bevat. Alleen zo weet je zeker dat geen bulten overhoudt aan een prachtige avond buiten.   

Advertisement