Connect with us

Actueel

Systeemwand: een kantoor met karakter

Vloeren en plafonds zijn bepalend voor een ruimte. De kleur en het materiaal hebben een direct effect op de lichtinval en de akoestiek in de ruimte. Naast vloeren en plafonds, hebben ook wanden die functie. De wanden hebben zelfs nog een grotere impact op de uitstraling en sfeer in de ruimte. Soms is het niet altijd praktisch om vaste wanden in een kantoor te hebben. Je wilt kunnen schuiven met ruimtes. Soms wat kleiner en soms wat groter. Een systeemwand biedt dan de perfecte optie. Wat dan wel belangrijk is, is dat deze systeemwand het karakter behoudt van een goede sfeer en uitstraling.
 

Design

Een systeemwand moet uiteraard passen in de sfeer die in het gebouw hangt. Ben je bijvoorbeeld voor een chique feestgelegenheid op zoek naar een flexibele wand? Dan mag deze wand ook wel iets klassieks in zich hebben. Dan kies je uiteraard niet voor de kale witte scheidingswand, maar kun je kiezen voor een mat grijze systeemwand of een wand met een kleine glitter erin. Deuren en ramen zijn ook sfeerbepalend. Daarom worden systeemwanden veelal geleverd met een raam of een deur erin. Wie geen deur wil, maar wel een doorgang kan er voor kiezen om een systeemwand paneel weg te houden uit de wand, of om hier een kaal kozijn in te laten plaatsen. Zo kan de wand alsnog als doorgang worden gebruikt. De afwerking is tot slot ook van belang. Er kan gekozen worden voor de standaard afwerking met plinten op de deur. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om te kiezen voor wanden met een ingefrased
 

Brakel Totaal Projects

Wil jij meer informatie over een systeemwand? Of wil jij tips hoe jij dit het beste kunt toepassen in jouw kantoor? Brakel Totaal Projects adviseert je graag over alle mogelijkheden. Dit alles met oog voor de architectuur en de ruimte waarin gewerkt wordt.

Advertisement