Connect with us

Actueel

Patchkabel geeft veel gemakken

Waarschijnlijk heeft iedereen het wel in huis, maar weet niemand hoe het echt heet. Zonder dit ding zullen printers en laptops niet goed werken, omdat er geen netwerkverbinding is. Het gaat allemaal om de patchkabel. Deze kabel zorgt voor de verbinding tussen de printer of computer aan het modem. Dit is het kastje van waaruit internet binnen komt in jouw huis. Een bekabeld netwerk werkt ten alle tijden beter dan draadloos internet. Dus als je de keuze hebt tussen een wifi-aansluiting of een aansluiting met een patchkabel, kies dan voor het tweede.
 

Soorten patchkabel

Er zijn heel veel verschillende varianten van deze netwerkkabels. De opties die er bestaan zijn de Cat5e, Cat6 en Cat7. Hierop zijn ook varianten van UTP kabels die verschillen van signaal en draagkracht. Een patchkabel is verkrijgbaar in veel verschillende lengtes. Een standaard kabel is ongeveer twee meter lang. Toch zijn er ook kabels op maat te leveren die beginnen vanaf 30 centimeter kabel tot zelfs 30 meter. Naast dat er keuze is in de lengte van de kabel, kan er ook gekozen worden voor een bepaalde kleur. De meest populaire kleuren netwerkkabels zijn grijs, rood en geel. De kleuren die ook beschikbaar zijn, zijn wit, zwart, groen en blauw. Het gemak hiervan is dat wanneer je meerdere patchkabels hebt aangesloten, je perfect kunt zien welke kleur bij welk apparaat hoort.
 

InfraTEL

Ben jij op zoek naar één of meerdere netwerkkabels? Dan ben je bij InfraTEL aan het juiste adres. Zij zijn dé groothandel op het gebied van communicatie en technologieën. Hier bij InfraTEL kan je dus werkelijk waar alles vinden wat je nodig hebt om netwerken aan te sluiten, pc’s aan de praat te krijgen of zelf een communicatie installatie op te stellen. Alle hardware die je nodig hebt, waaronder de patchkabel kan je bij InfraTEL vinden.

Advertisement