Connect with us

Actueel

Microsoft stopt 8 april 2014 met ondersteuning voor Windows XP, Windows 2003 server en Office 2003/2007


Geachte heer, mevrouw,

Waarom dit bericht?

Wij als ComputerService Noord-Brabant (CNBit) zijn continue bezig onze klanten, maar ook onze potentiele klanten bewust te maken van het belang bij up to date computersystemen. Wij willen u dan ook vrijblijvend informeren over een toch wel belangrijke mededeling van software leverancier Microsoft.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van deze e-mail, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken via 013-4676807 of info@cnbit.nl

Op 8 april 2014 stopt Microsoft met de ondersteuning van Microsoft Windows XP werkstations, Windows 2003 server en Microsoft Office 2003/2007. Dit kan grote gevolgen hebben voor de beveiliging en privacy van uw bedrijf.

Dit betekent dat u geen beveiligingsupdates voor Windows XP meer ontvangt van Microsoft. Daarnaast zullen leveranciers van hardware, randapparatuur en andere softwareleveranciers en/of diensten dit moment aangrijpen om ook hun ondersteuning te stoppen voor Windows XP, Windows Server 2003 en Office 2003/2007.

Mogelijke gevolgen voor uw bedrijf als u XP niet gaat upgraden:

Beveiligingsrisico

Zonder kritieke- en  beveiligingsupdates voor Windows XP loopt uw bedrijf gevaar door virussen, malware en andere schadelijke software. Wanneer Windows XP niet meer wordt ondersteund, kunnen uw gegevens mogelijk niet meer optimaal worden beveiligd met antivirussoftware.

Softwareproblemen

Veel software- en hardware leveranciers bieden geen ondersteuning meer voor hun producten als die worden gebruikt in combinatie met Windows XP zonder kritieke updates. Het nieuwe Office 2013 werkt bijvoorbeeld alleen met het moderne Windows (7 en 8) en werkt niet in combinatie met Windows XP.

Downtime

Het gevaar van een systeemstoring en noodgedwongen onderbreking van de bedrijfsactiviteiten kan toenemen door het aflopen van de ondersteuning, het gebrek aan ondersteunde software en het verouderen van de hardware waarop Windows XP wordt uitgevoerd.

Voordelen van een upgrade naar Windows 8 en het nieuwe Office:

Veiliger werken

Windows 8 biedt samen met de nieuwe Office 2013 diverse geavanceerde beveiligingsvoorzieningen: een ingebouwde firewall, een antivirusprogramma, bescherming tegen rootkit malware en zelfs rechtenbeheer voor e-mail en bijlagen.

Doorlopende ondersteuning

Continu├»teit is gewaarborgd  als u met een ondersteund platform blijft werken met Windows 8 en het nieuwe Office 2013. Ondersteuning voor Windows 8 en Office 2013 loopt tot het jaar 2023.

Minder downtime

Door tijdig de overstap naar Windows 8 en het nieuwe Office te plannen, beperkt u de downtime in een later stadium.

Planning:

Wacht dus niet tot april volgend jaar en begin tijdig met het maken van een planning voor de upgrade. Onze consultants zijn u graag van dienst.

www.cnbit.nl

Advertisement