Connect with us

Actueel

Lichtslinger van plastic bekers

Als het zomer is en begint te schemeren, blijf je het liefst nog even buiten zitten. Wat meer licht erbij is dan wel handig, maar het mag ook wel een sfeervol lichtje zijn. Afgelopen zomer zag je overal dus de geweldige lichtslingers. Van gekleurde bolletjes, lichtstrengen of geweldige lampenkappen. Het toffe is dat je deze helemaal niet hoeft te kopen. Je kan het namelijk super simpel zelf maken! Door met plastic bekers, een paar lampjes en wat toffe lapjes stof kom je al een heel eind. Hoe je zelf een geweldige lichtslinger maakt van plastic bekers, lees je hier stap voor stap!
 

Benodigdheden

Eigenlijk heb je helemaal niet zo veel nodig om jouw eigen te gekke lichtslinger te maken. De benodigdheden voor dit toffe project zijn kleurrijke restjes stof, een kerstlampjes slinger, lijm en plastic bekers. Het is ook leuk om verschillende modellen plastic bekertjes te gebruiken, zodat je wat variatie krijgt in de grootte of de vorm van de slingers. Bovendien komen al jouw oude lapjes stof nu perfect van pas. Een oude onderbroek, een afgedragen t-shirt of een kapotte theedoek. Het zijn stuk voor stuk de beste stoffen om een lichtslinger te maken en op te fleuren.
Afbeeldingsresultaat voor lichtslinger plastic bekers

Stap voor stap

Wat je eerst moet doen is gaatjes maken in de bodem van de bekertjes. De diameter van deze gaatjes moet precies even groot zijn als die van de lampjes, zodat deze precies passen. Vervolgens strijk je alle lapjes stof helemaal glad. Anders kan je de stoffen niet gemakkelijk snijden. Daarna maak je een mal voor de stofjes. Je pakt en papiertje en vouwt deze om de plastic bekers. Aan de hand van deze mal kan je de stof lappen gaan knippen. Je moet er wel voor zorgen dat je in de lengte wat ruimte overhebt, zodat je de stof op elkaar kunt lijmen. Met wat speling gaat dit namelijk wat gemakkelijker. Je plakt ze er op met lijm en de lichtslinger is klaar!
 

Dailystyle

Ben jij op zoek naar plastic bekers voor jouw lichtslinger? Deze zijn verkrijgbaar bij Dailystyle!

Advertisement