Connect with us

Actueel

Hoe werkt de klantenservice

Als bedrijf is het natuurlijk de eerste prioriteit om producten en/of diensten van goede kwaliteit aan te bieden en zo de consument goed te bedienen. Maar wat nou als er verschillende bedrijven zijn met dezelfde producten en/of diensten en ook nog ongeveer dezelfde prijs. Dan zal de consument toch ergens zijn keuze op baseren en zal een bedrijf zich moeten onderscheiden van de concurrent.Waarom een klantenservice
Dat kan een bedrijf doen door het bieden van een goed bereikbare en klantvriendelijke klantenservice. Als een consument een klacht of probleem heeft, welke snel en goed wordt opgelost door de klantenservice zal hij of zij toch een goed gevoel aan het bedrijf overhouden. Ook kun je als bedrijf inzicht krijgen in de knelpunten door bijvoorbeeld een rapportage te maken van de het onderwerp waar de meeste klachten over worden ingediend.Hoe werkt een klantenservice
Een klantenservice kan op verschillende manieren worden ingericht. Ze kunnen bereikbaar zijn via de mail en/of telefoon. Het grote voordeel van de mail is dat een klantenservice via deze manier altijd bereikbaar is. Het is dan wel belangrijk dat er snel een antwoord komt. Het komt natuurlijk heel klantvriendelijk over als er gelijk een bevestigingsmail verstuurd wordt waarin de verdere procedure wordt uitgelegd.
De telefonische bereikbaarheid van de klantenservice is meestal wat beperkter tot bepaalde dagen tussen bepaalde tijden. Het grote voordeel hiervan dat de consument gelijk iemand aan de lijn krijgt en hopelijk ook gelijk geholpen wordt. Of dat er anders concrete afspraken gemaakt kunnen worden zodat de consument weet wat hij of zij aan toe is.
Ben je er dus als bedrijf van bewust wat de toegevoegde waarde kan zijn van een goede klantenservice, maar hoe vind je bijvoorbeeld het telefoonnummer van de belastingdienst?

 

Advertisement