Connect with us

Actueel

Kozijnen vervangen? Voordelen en nadelen van houten kozijnen naar kunststof!

Kozijnen vervangen ? Van hout naar kunststof?
U overweegt om uw kozijnen te vervangen? Kozijnen vervangen is een grote investering. Hierom moet er goed nagedacht worden over alle voordelen en nadelen. Zeker als u momenteel houten kozijnen heeft zijn er verschillende voordelen. Het enige nadeel zijn de investeringskosten. Het onderhoud en het besparen van energiekosten zijn in dit geval de twee grootste voordelen van het vervangen van kozijnen.
Onderhoud
Als uw u houten kozijnen goed wilt onderhouden zullen deze ieder jaar moeten worden geverfd. Dit kost geld voor het verf ener moet tijd uitgetrokken worden om alle kozijnen te verven. Verft u niet zelf? Dan komen er ook nog kosten bij voor de schilder. Deze kosten (in tijd en geld) zijn overbodig bij bijvoorbeeld kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen behoeven namelijk weinig onderhoud en hoeven nooit geverfd te worden.
Isolatie
De isolatie van een woning wordt tegenwoordig steeds belangrijker gevonden. Het is dan ook van belang dat uw woning goed is geïsoleerd. Zeker als u uw woning in de toekomst eventueel zou willen verkopen. Ook in dit geval betaald een investering in nieuwe (kunststof) kozijnen zich uit. Deze kozijnen isoleren vele mate beter dan veel houten kozijnen. Dit komt ook door het glas wat in het verleden is gebruikt. Het dubbel glas van vroeger is namelijk vervangen door goed isolerend hr++ dubbel glas. Dit glas in combinatie met het kozijn houden warmte veel beter buiten dan een houten kozijn met ‘ouderwets’ dubbel glas. Op jaarbasis kunt u door deze maatregel veel geld besparen op de energierekening. Zeker voor de toekomst een uitkomst, want men verwacht dat energie alleen maar duurder gaat worden in de toekomst.
Uiterlijk

Veel woningeigenaren vinden houten kozijnen mooi vanwege het authentieke uiterlijk. Het houten uiterlijk past goed bij veel woningen. Ook hier hebben de kunststof kozijnen producenten een antwoord op. Kunststof kozijnen zijn namelijk te verkrijgen in een houtnerf uitvoering. Deze kozijnen hebben hetzelfde uiterlijk als houten kozijnen en passen hierdoor dus ook bij veel authentieke woningen.

Advertisement