Connect with us

Actueel

Handige tips voor een werkbank kopen

Een werkbank kopen is niet iets wat je dagelijks doet. Het is een aankoop waar je tot zeker minimaal tien jaar van wilt genieten. Veel mensen weten ook dat wanneer het werkblad is versleten door veelvuldig gebruik, het blad gewoon vernieuwd kan worden. Zo hoef je dus zeker niet de volledige werkbank weg te gooien. Het onderstel van de bank kan heel eenvoudig zo blijven, door enkel het versleten blad er af te halen en er een nieuw blad op te monteren. Dus een werkbank kopen is een keuze voor het leven. Let daarom goed op. Factoren zoals je eigen wensen, de ruimte waarin de werkbank komt te staan en het soort werk wat jij uitvoert zijn belangrijke zaken.
 

Afmetingen

De afmetingen van een werkbank kopen zullen bepalend zijn voor het werkgemak wat je van zult hebben. Allereerst kies je een goede plaats uit waar je ook goed de ruimte hebt om aan te werken. De afmetingen van dit oppervlak bepalen de grootte. Let tegelijkertijd ook op de lichtinval. Heb je hier voldoende licht om jouw werkzaamheden uit te voeren? En zo niet: kan je hier dan wat lichtpunten aan leggen. Je weet natuurlijk zeker, dat wanneer het een donker hok blijft, je hier nooit veilig en met plezier zult werken. Daarnaast speelt ook jouw persoonlijke lichaamslengte een rol. Een werkblad wat te laat is, zal na een uurtje klussen al rugpijn kunnen veroorzaken. Een werkblad wat te hoog is, werkt niet prettig, omdat je boven je macht werkt.
 

Materiaal

Bij een werkbank kopen speelt het materiaal een grote rol. Wat voor werkzaamheden voer jij uit? Werk je bijvoorbeeld veel met water of is er water direct in de nabijheid, dan is een houten werkbank niets voor jou. Ga dan voor staal. Ook moet je rekening houden met het gewicht van het klusmateriaal.
 

Werkbanken.nl

Wil jij een werkbank kopen? Neem dan een kijkje in de webshop van werkbanken.nl. Hier hebben ze alles wat jij nodig hebt om lekker te kunnen klussen.

Advertisement