Connect with us

Actueel

Glasvezelkabel, het beste voor iedereen

Wees eens eerlijk: zou jij nog zonder internet of telefonie kunnen? Zonder deze telecommunicatie middelen zal geen enkel bedrijf kunnen werken. Iedereen is afhankelijk van deze technologieën. Belangrijk is dus dat er toegang is tot internet en telefonie. Dit is allemaal te bewerkstelligen door een netwerkaansluiting. Helaas heeft nog niet iedereen toegang tot de meest snelle vorm van een internet netwerk. Sommige mensen zitten nog aangesloten op een verouderd netwerk of gebruiken ADSL. Dit kan er toe leiden dat het netwerk gevoelig is voor magnetische velden. Maar het kan ook zijn dat een netwerk heel traag werkt. Wie een snellere internetverbinding wil, zal gebruik moeten maken van een glasvezelkabel.
 

Wat is glasvezel?

Een glasvezelkabel is een kabel waarin allemaal flinterdunne haardraadjes zitten. Deze draadjes zij gemaakt van glas. Het zijn dus glasvezels. Het gemak van glas is dat het lichtflitsen goed door kan laten en niet gevoelig is voor magnetische stralingen. Om informatie te transporteren, worden er lichtflitsen door de glasvezels doorgegeven. We weten dat licht een super snelle vorm van transport is, bijvoorbeeld veel sneller dan geluidstrillingen. Om de kabel heen zitten twee lagen kunststof, die een spiegelend effect hebben. Dit zorgt ervoor dat de lichtsignalen ook daadwerkelijk binnen de vezels blijven en niet buiten hun baan raken.
 

Voordelen glasvezel

De voordelen van een glasvezel zijn eindeloos. Eigenlijk zou iedereen wel gebruik willlen maken van een glasvezelkabel. Probleem is alleen dat het vooral gaat om de aansluiting vanuit het netwerkkastje naar het verdeelstation in de wijk. Als deze nog niet van glasvezel is, dan zal het internet nooit sneller gaan werken. De voordelen zijn dat er minder storingen optreden en dat het licht een sterk signaal heeft. Ook is het beduidend goedkoper dan metalen varianten.
 

InfaTEL

Wil jij graag een glasvezelkabel kopen? Kijk dan in de webshop van InfraTEL. Hier kan je een ruim aanbod aan kabels vinden.

Advertisement