Connect with us

Actueel

Gemak van een paneelwand

Je zal het vast al vaak in bedrijfsruimtes hebben gezien: een paneelwand die een scheiding aan kan brengen tussen twee of meerdere ruimtes. Dit systeem wordt veel gebruikt in conferentiezalen, in bedrijfsruimtes zoals vergaderzalen en op scholen. Het gebruik van een paneelwand kent het grote voordeel dat er in een handomdraai met deze mobiele scheidingswand een andere ruimte wordt gecreëerd. Het zal geregeld voorkomen dat een grote groep mensen ontvangen zal worden in een conferentiezaal, maar op het moment dat er geen grote meeting is, staat deze ruimte leeg. Dat is natuurlijk zonde. Deze ruimte kan namelijk ook prima gebruikt worden voor vergaderingen in kleinere gezelschappen of als werkruimte. Het zal niet vaak voorkomen dat meerdere gezelschappen dezelfde ruimte willen huren, maar nu maak je er wel multifunctioneel gebruik van. Zo kan je ook op hetzelfde moment twee kleinere ruimtes gebruiken. Hiervoor is de paneelwand dus een geweldige uitkomst.
 

Werking paneelwand

Een flexibele ruimtescheiding wordt bereikt door het gebruik van paneelwanden. Het plaatsen van deze wanden is erg eenvoudig. Er wordt namelijk enkel een railsysteem aan het plafond bevestigd. Aan deze rails komen de losse wanddelen te hangen. Deze zweven als het ware boven de vloer. Dit maakt dat er nooit schade toegebracht zal worden aan de vloer. Zodra de wanden open zijn, heeft niemand door dat hier ook wel eens een gesloten wand zit. Zo goed is het railsysteem verweven in de architectuur van het pand. Wat ook erg prettig is, is dat het wandsysteem door één persoon te bedienen is. Je hoeft geen grote verhuisploeg op te trommelen om de wanden te verplaatsen, want een paneelwand is gemakkelijk hanteerbaar voor één persoon.
 

Brakel Totaal Project

Ben jij ook op zoek naar een gemakkelijk systeem om ruimtes af te scheiden? Vraag dan meer informatie aan over een paneelwand bij Brakel Totaal Project!

Advertisement