Connect with us

Actueel

Zwangerschapstips in de eerste twee maanden (door verloskundigen Valkenburg)

Ben je zwanger? Wat geweldig! Je zal hier vast al lang naar uit hebben gekeken. Voor iedere vrouw is de eerste zwangerschap een hele openbaring. Er gebeuren allerlei dingen met en in je lichaam, waar je vooraf geen weet van had. Wat een wonder is het toch dat zo’n klein vruchtje negen maanden later een volgroeide baby is. Naast de blijdschap die je zult voelen, komt er ook een hele berg regelwerk op jou af. Ben jij hier al goed op voorbereidt? Verloskundigen Valkenburg zetten voor jou op een rij wat je de eerste twee maanden goed moet regelen.
 

Maand 1

Heb jij een kat in huis? Dan mag je vanaf nu absoluut de kattenbak niet meer verschonen. Hier zitten stoffen in die toxoplasmose heten. Dit is schadelijk voor jou en je kindje als je hier mee in aanraking komt. Over negen maanden mag je dit werkje weer doen. Een ander werkje wat even uitgesteld moet worden, is tuinieren. Wil je perse tuinieren, dan moet je even handschoenen aan doen als je in de tuin aan het werk bent. Beide zaken moet je eigenlijk al uit handen geven op het moment dat je zwanger wilt worden.
 

Maand 2

De eerste maand heb je wellicht nog niet door dat je zwanger bent. In deze periode kan de zwangerschap zich ook nog snel afbreken als er iets mis is. Op het moment dat je zes weken over tijd bent, ga je een bezoek brengen aan de verloskundigen. Valkenburg en omstreken biedt meerdere keuzes voor verloskundigen. Bereidt dit gesprek goed voor. Je kan vooraf alvast al je vragen opschrijven. Dit is ook het moment dat jij je aan moet melden bij een kraamzorg bureau.
 

Puur Verloskundigen Valkenburg

Heb je meer vragen over jouw zwangerschap? Dan kan je altijd contact opnemen met Puur verloskundigen Valkenburg. Van begin tot eind begeleiden zij jou bij jouw zwangerschap.

Advertisement