Connect with us

Actueel

Consumptiebonnen bij evenementen

consumptiebonnen

consumptiebonnen met perforatie


Bij evenementen maken steeds vaker gebruik van consumptiebonnen, omdat zo de kas beter bijgehouden kan worden en raakt het geld niet verspreid.
Bij evenementen kun je op één vaste plek consumptiebonnen kopen, dit kun je met contant geld doen of je kunt pinnen. Met de bonnen kun je weer eten en drinken halen. Bij evenementen word er vaak gefrituurde snacks en alcoholische dranken verkocht. Het staat dan duidelijk aangegeven hoeveel bonnen je nodig hebt om een bepaalde drank of snack te kunnen kopen.

Hoe worden ze gemaakt?

Consumptiebonnen worden door een drukkerij gemaakt en hierbij kan de klant al zijn wensen aangeven. Afdrukken gebeurt dan ook op maat en er kunnen nog ook eventuele logos op. Bij evenementen is het belangrijk dat de bonnen goed genummerd zijn, zo kunnen de organisatoren later duidelijk zien hoeveel consumptiebonnen er verkocht zijn en hoeveel er verdient is. Het berekenen ervan is ook heel makkelijk, want je hoeft enkel het aantal verkochte bonnen te vermenigvuldigen met de prijs voor één consumptiebon.

Zorgvuldig afgedrukt

Consumptiebonnen afdrukken gebeurt dan ook altijd heel zorgvuldig, want de klant moet erop kunnen rekenen dat alles klopt. De nummering moet bijvoorbeeld altijd accuraat zijn of de klant kan later in de problemen komen, omdat die denkt dat ze meer bonnen verkocht hebben dan er daadwerkelijk verkocht is. Bij professionele drukkerijen hebben ze dan ook systemen, waardoor zulke fouten nooit voorkomen bij het afdrukken.

Afscheuren

Consumptiebonnen afdrukken gebeurt op een speciale manier, want de bonnen moeten afgescheurd kunnen worden. Meestal worden ze in de vorm van boekjes geleverd waaruit de bonnen makkelijk gescheurd worden. Bij grote evenementen worden ze ook wel op A4tjes afgedrukt, omdat er gewoon veel meer consumptiebonnen nodig zijn. Hierbij kunnen de bonnen ook gewoon heel makkelijk afgescheurd worden, dit komt door de perforatie die rondom de bonnen worden gemaakt.
Een van de mogelijkheden waar consumptiebonnen gemaakt worden is consumptiebonnen via kopieerwerk.nl, hier kunt u elk formaat met elke opdruk krijgen, met of zonder nummering.

Advertisement