Connect with us

Actueel

Ambachtelijke Alep zeep

Wat is Alep zeep? U kunt het ook als Aleppo zeep kennen omdat de zeep van oorsprong uit Aleppo komt, een stad in Syrië. We zouden meer dan 4.000 jaar terug in de tijd moeten voor de geschiedenis en de zeep is daarbij ook direct de oudste zeep ter wereld. Aleppo zeep kan gebruikt worden voor uw huid, haar, tanden, kleren of zelfs voor uw huisdier…
De Alep zeep staat bekend om te gebruiken voor verschillende manieren zo zou het ook kunnen helpen tegen mogelijke kloven/wondjes. Maar u kunt het ook gebruiken voor het wassen van meubels en tapijten of voor in een babybadje. ‘ Een waar natuurwonder.’

The making of…

Hoe kunt u een poging doen om deze zeep zelf te maken? Aleppo zeep is een mengsel van olijfolie, laurierbesolie, water & soda inclusief zeezout, het recept is al die jaren hetzelfde gebleven. Doordat de zeep 100% natuurlijk en plantaardig is, zorgt het ervoor dat uw wonden sneller genezen en verminderd huidirritaties en huidaandoening, zoals acne, puistjes, eczeem en psoriasis. Ideaal voor mensen met een gevoelige huid, wel zal het gebruik ervan even wennen zijn.
De Aleppo zeep wordt ongeveer 9 maand op een natuurlijke wijze gedroogd in de zon. Dit zorgt voor haar kenmerkende uiterlijk: een licht groene kleur aan de harde buitenkant en de donkergroene kleur aan de zachte binnenkant. Als u de zeep doormidden snijdt is dit erg goed te zien, dit kleurverschil zal verdwijnen wanneer u het zeepblok voor een langere periode aan het daglicht blootstelt.

De werking van de Alep Zeep

Waarom is de Alep Zeep nou zo bijzonder en wat is de werking van de zeep? Doordat de zeep 100% natuurlijk is samengesteld beschikt het over bijzondere kwaliteit. Vanwege de olijfolie heeft de Alep zeep een hoog vitamine-E-gehalte en is rijk aan vetzuren wat uw huid beschermd tegen uitdroging. De zeep zuivert niet alleen uw huid maar zorgt ook voor een goede doorbloeding en herstel van de huidbeschermlaag. Hoe hoger het percentage laurierbesolie, hoe meer verlichtend de zeep kan helpen bij huidproblemen. Zo verkoopt O-lijf-care.com Alep zepen waarin 5% tot 35% laurierbesolie in zit.

Advertisement