Connect with us

Actueel

Communiceren door muren heen, glaswanden maken het mogelijk

Stijlvolle werkplek

Een stijlvolle werkplek, het lijkt misschien bijzaak maar dit beïnvloedt absoluut de werksfeer. Wie een fijne werkplek heeft, zal zich ook beter op het werk kunnen richten. Natuurlijk moet de werkplek ook functioneel zijn, maar daar valt altijd een mouw aan te passen. Om een fijne werkplek te creëren zijn er verschillende zaken belangrijk. Goed meubilair zoals stoelen en tafels moeten natuurlijk aanwezig zijn. Een ander ding wat heel belangrijk is, is licht. Licht biedt ruimte en haalt zonlicht naar binnen. Zorg er dus voor dat er zo veel mogelijk glaswanden in het gebouw aanwezig zijn.
 

Natuurlijk verlicht

Glaswanden zijn een ideale oplossing om meer licht in een pand te brengen. Het is niet zo simpel om overal extra ramen in te laten zetten. Bovendien zal een extra raam alleen de desbetreffende ruimte meer verlichten. Glaswanden zorgen er juist voor dat de ruimte waar geen ramen zit, ook wordt verlicht met daglicht. Sombere TL-verlichting is dan niet meer noodzakelijk, want het pand wordt natuurlijk verlicht.
 

Samenwerken

Een ander voordeel van glazen wanden is dat het gebouw een transparantere uitstraling krijgt. Non-verbale communicatie gaat dwars door deze muur heen. Dit maakt dat collega’s beter van elkaar op de hoogte zullen zijn. Stel je maar eens voor: elke vergadering of werkplek zit in een ommuurde, dichte kamer. Geen collega die hier zicht op heeft. Terwijl met glazen wanden, mensen elkaar wel kunnen zien. Samenwerken zal door middel van glaswanden dus gestimuleerd worden. Ideaal voor een organisatie waarin transparantie en samenwerking centraal staan.
 

Brakel Totaal Project

Plannen om het pand te verbouwen? Denk dan eens goed na over het gebruik van glaswanden. Voor meer informatie over glazen wanden, kan je contact opnemen met Brakel Totaal Project. Zij hebben geruime ervaring met het plaatsen van glaswanden naar jouw wensen, op jouw manier.

Advertisement