Connect with us

Actueel

3 tips voor magazijninrichting

Een magazijn inrichten is niet zo simpel als het lijkt. Het is van belang dat de medewerkers er zo efficiënt mogelijk hun werk kunnen doen en er dus zo min mogelijk verspillingen optreden. Dat is een hele uitdaging voor een magazijnmanager. Want welke aandachtspunten zij belangrijk? En blijf je bestand tegen wijzigingen in jou opslagbeheer? Uiteraard verschilt het per bedrijf en product, op welke wijze jij je magazijninrichting toepast. Hieronder worden drie basale tips gegeven die voor elk magazijn van toepassing zijn.
 

  1. Smalle gangen

Het klinkt logisch, maar hoe breder de gangen, hoe minder opslagcapaciteit er mogelijk is. Het is wel afhankelijk van het soort heftruck er wordt gebruikt. De breedte van de heftruck en de draaicirkel die het nodig heeft om naar producten te reiken. Deze breedte verschilt tussen de 1,75 meter en 3,20 meter. Ga dus van tevoren na wat voor heftrucks er ingezet gaan worden, zodat de magazijninrichting hierop afgestemd kan worden.
 

  1. Gangrichting

Bovendien moet je ook bepalen of het een eenrichtingspad wordt. Is dit niet zo, dan moeten er uitwijkplekken komen waar heftrucks elkaar kunnen passeren. Of een dubbel zo brede gang. Dit is beide niet wenselijk, dus worden een eenrichtingspad geadviseerd.
 

  1. Aantal gangen

Hoe meer gangen, hoe meer er gekeerd moet worden. Dit kost tijd. Dus is het aan te bevelen om de paden qua magazijninrichting in de lengte te plaatsen. Zo zijn er zo min mogelijk rijen, die wel heel lang zijn. Alsnog blijft het magazijn overzichtelijk.
 

FGN Magazijnsystemen

Deze tips voor magazijninrichting kunnen jou wellicht al helpen. Echter is het zeer specifiek per bedrijf en product, op welke wijze de producten opgeslagen moeten liggen. Wil jij dus graag op maat gemaakt advies voor de inrichting van jouw magazijn? Neem dan contact op met FNG Magazijnsystemen. Zij kunnen jou perfect advies geven over een meer efficiënte magazijninrichting waar je snel de vruchten van zult plukken.

Advertisement