Connect with us

Winkelen

Online Bierwinkel BierLab is een jongensdroom

Mensen drinken steeds vaker speciaalbier. Dat betekent samen experimenteren met de mooie geuren en smaken van dit bier. Toch blijkt uit verschillende onderzoeken dat de kennis nog gering is bij veel liefhebbers. Daar wilt online bierwinkel BierLab iets aan doen. Hun doel is om de normale Nederlander kennis te laten maken met de wereld van speciaalbier.
Afgelopen jaar dronken Nederlanders gemiddeld 307 glazen bier. In 2011 en 2012 was dat meer. Echter, bestaat dit aantal grotendeels uit pils. Speciaalbier wordt namelijk wel steeds meer gedronken, blijkt uit een onderzoek van Ruigrok | Netpanel. In Nederland is dit ook te merken door het groeiende aantal brouwerijen. Volgens cijfers van het Klein Brouwers Collectief groeide het aantal brouwerijen in Nederland in een jaar met liefst 45 brouwerijen.
Ook buiten Nederland is speciaalbier steeds populairder. Kleine brouwerijen worden overal uit de grond gestampt. Zo zijn er in de Scandinavische landen, Schotland en de Verenigde Staten tientallen brouwerijen die op een prachtige manier experimenteren met geur en smaak. En ook ver buiten deze landen zijn er mooie ontwikkelingen. Zelfs in Azie, bijvoorbeeld Japan, wordt er veel geëxperimenteerd met het gouden goedje.
Online Bierwinkel BierLab
Online bierwinkel BierLabwil deze ontwikkelingen samen met andere liefhebbers ontdekken. Om dit mogelijk te maken stellen zij bierpakketten samen met echter bierexperts. Daarbij staat voorop dat het bier niet in de supermarkt en/of gewone slijterij gekocht kan worden. Het zijn bijzondere bieren, die bovendien worden voorzien van extra informatie. Zo ontvangt men bij het bestellen niet alleen de bieren, maar ook informatie over de desbetreffende speciaalbieren. Het motto is: samen ontdekken en genieten!
De bierpakketten zijn te koop als bier abonnement, bierpakket of bier cadeau. Het bier abonnement kan per een, twee of drie maanden worden afgesloten. Periodiek worden de bieren dan opgestuurd naar het verzend adres. Het bier cadeau bezorgen zij om de twee, drie of vier maanden. Verder is een bierpakket bestellen een mogelijkheid. Dit aanbod zal in de aankomende weken verder worden uitgebreid.
Droom die uitkomt
De oprichters achter BierLab, Bart Baeschnitt en Ralph van Bemmel, zijn al jaren bierliefhebbers. In de afgelopen jaren bezochten zij vele brouwerijen, bierfestivals en bierspeciaalzaken. Het openen van een eigen online bierwinkel is daardoor echt een jongensdroom die uitkomt.
Online Bierwinkel BierLab is sinds deze maand live.

Advertisement