Connect with us

Winkelen

Een dagje naar Alkmaar

Een dagje naar Alkmaar is leuk voor jong en oud. In de kaasstad vindt je een gezellig centrum, met een Primark voor de dames natuurlijk. Ook kent het centrum veel geschiedenis en heerst er een gezellige sfeer. Of wil je alles te weten te komen over kaas? Bezoek dan eens het kaas museum.
Winkelen in Alkmaar
Op zoek naar een gezellig centrum om te shoppen? Kies dan voor Alkmaar. In het knusse centrum vindt je vele top winkels. Denk bijvoorbeeld aan de Primark Alkmaar, één van de populairste winkels in de stad. Maar ook winkels zoals Shoeby, America Today, H&M, Sting, Coolcat zijn er te vinden. Je kunt ook nog even rondneuzen in de Action. De zojuist genoemde winkels zijn slechts een kleine selectie van wat er te vinden is in het centrum van Alkmaar.
Een hapje en een drankje mag natuurlijk ook niet ontbreken bij een gezellig dagje weg. Met de vele restaurantjes die Alkmaar kent is er genoeg keus. Met goed weer kun je gezellig op het terras zitten waar vaak ook live muziek aanwezig is.
Kaas museum
Het kaas museum in Alkmaar is gevestigd midden in het centrum, op de Waagplein. Ideaal om te combineren met een dagje shoppen. In het Hollandse Kaasmuseum leer je alles over hoe zuivelproducten in verschillende eeuwen werd gemaakt. Ook leer je hoe de boerden leefde en hoe ze hun producten verhandelde.  Het hele proces, van het begin tot het eind. Er hangen ook schilderijen en je kunt er film materiaal bekijken. De kinderen kunnen zich vermaken met een speurtocht, welke niet alleen leuk is maar ook zeer leerzaam.

Advertisement