Connect with us

Vakantie & Toerisme

Schoon drinkwater op reis

Wanneer je op reis gaat begin je met inpakken van alles dat je echt nodig hebt, de ‘essentials’, zaken die onmisbaar zijn zoals bijvoorbeeld medicijnen, de oplader van je camera en natuurlijk je paspoort. Maar denk je er ook aan dat je dagelijks veilig genoeg moet kunnen drinken? Is er op de reis die je gaat maken altijd voldoende goed drinkwater aanwezig? Bij twijfel kun je er beter voor zorgen dat je zelf water kunt zuiveren. Het is natuurlijk eeuwig zonde als je niet optimaal van je reis kunt genieten omdat je ziek bent geworden vanwege het lokale water. Dat is absoluut niet nodig. Water drinkbaar maken doe je met een waterfilter. Er zijn verschillende waterfilters verkrijgbaar. Zwerfkei heeft gegarandeerd een filter dat er voor zorgt dat jij op jouw reis geen zorgen hoeft te maken over het water dat je drinkt.

Aan wat voor verontreiniging moet ik denken?

Water kan verontreinigd zijn door bacteriën, protozoa (eencellige organismen, parasieten), virussen en chemicaliën. Het is natuurlijk belangrijk dat het waterfilter dat jij kiest het water kan zuiveren dat je tegenkomt op reis. Verdiep je dus vooraf goed in de kwaliteit van het water in het gebied waar je naartoe reist.

Welk type filter heb je nodig?

Er zijn meerdere manieren van waterfiltering. Niet elke manier van filteren pakt echter alle verontreinigingen aan. Zo worden de meeste bacteriën verwijderd met een fysieke filter, maar is een chemisch filter met actieve kool daarnaast noodzakelijk wanneer je naar een gebied reist met veel industriële vervuiling. Nieuw is het filteren op basis van UV-licht. Het gaat hier eigenlijk niet om een echt filter maar om UV-straling dat gebruikt wordt om virussen en bacteriën in het water onschadelijk te maken. Op de website van Zwerfkei vindt je informatie bij ieder type filter over welke verontreinigingen aangepakt worden. In geval van twijfel kun je kiezen voor een product met verschillende lagen van filtratie zodat je optimaal beschermd bent.

Advertisement