Connect with us

Vakantie & Toerisme

Ontdek de natuur van Cuba

Cuba heeft naast haar vele hotels en resorts een schitterende natuur. Het is dan ook zeker de moeite waard om de flora en fauna van dit schitterende land te gaan ontdekken. Een unieke en avontuurlijke manier hiervoor is het maken van een rondreis door Cuba.

Natuur in Cuba

Voordat Cuba in de 15e eeuw werd ‘ontdekt’ bestond nagenoeg het hele eiland uit tropisch regenwoud. Veel van dit regenwoud is echter tegen de vlakte gewerkt om ruimte te maken voor onder andere suikervelden. In de laatste 100 jaar is het woud is rap tempo verdwenen en staan er nu steden, landbouwgronden en dorpen op de plek waar vroeger regenwoud was. De laatste jaren is er onder de Cubanen echter het besef ontstaan dat het woud bewaard moet worden gebleven. Er zijn dan ook steeds meer projecten om het woud te behouden en te herbebossen.
In het binnenland van Cuba is namelijk nog een groot stuk woud over waar je een enorme variëteit aan flora en fauna kunt vinden. Er is van alle te vinden, van hoge bergen tot enorme uitgestrekte vlaktes. Hoewel de ontbossing veel inheemse plant- en diersoorten heeft uitgeroeid wordt er nu alles aan gedaan om wat over is te behouden. Hier volgen een aantal cijfers om een indruk te geven van de enorme diversiteit van Cuba qua natuur:

  •  Cuba telt 8000 soorten bomen en planten
  • Hieronder vallen zo’n 60 verschillende palmsoorten
  • Cuba telt 700 verschillende soorten insecten
  • Cuba telt 350 verschillende soorten vogels

Rondreis door Cuba

De beste manier om de natuur van Cuba te ontdekken is door het maken van een rondreis door het land. Het is een werkelijk avontuur om alleen je vliegticket Cuba te boeken er vervolgens met een huurauto verder het land in te trekken. Een auto kun je vaak op de luchthaven huren voor een relatief lage prijs. Maak van tevoren een plan welke natuurparken je wilt bezoeken en hoelang je hier over denkt te gaan doen. Soms is het handig om je vliegtickets Cuba te boeken met de terugvlucht vanaf een andere luchthaven dan waar je landt. Je hoeft dan tijdens je rondreis niet terug te keren naar de stad waar je bent aangekomen. Zo houdt je meer tijd over voor het ontdekken van andere regio’s van Cuba.

Advertisement