Connect with us

Sport & Recreatie

Vakantie Gelderland, Overijssel en Flevoland…de natuur centraal!

Wilt u lekker centraal in Nederland op vakantie? Overijssel, Gelderland en Flevoland zijn ontzettend prettig gelegen en al deze provincies hebben ontzettend veel te bieden. Vooral de natuur is prachtig, maar ook de recreatieve mogelijkheden op het gebied van kunst, cultuur, activiteiten en uitjes zijn zeer divers. Er is voor iedereen wel iets te ontdekken op vakantie in Flevoland, Gelderland en Overijssel, dus boek gauw uw vakantie in één van deze provincies!

Vakantie Overijssel, de Tuin van Nederland

In de Tuin van Nederland op vakantie. Overijssel bezoeken kan het beste op die manier omschreven worden. Overijssel beschikt over prachtig boerenland, dichte bossen, uitgestrekte moerasgebieden, prachtige heidevelden en is ontzettend groen. Wanneer u al fietsend of wandelend deze prachtige provincie ontdekt, doorkruist u onderweg pittoreske gehuchten, charmante dorpjes en interessante steden. De provincie doet gastvrij aan en de inwoners zijn dit ook echt. Men nodigt u van harte uit om uw vakantie in Overijssel te komen vieren en te genieten van het goede leven. Ontdek tijdens uw vakantie Overijssel naast natuurgebieden als De Weerribben, De Sallandse Heuvelrug en het Vechtdal bruisende steden als Zwolle, Deventer en Enschede, geniet van de vele heerlijke terrasjes en restaurants, wees welkom bij een kijkje achter de schermen op een boerderij en beleef veel plezier bij uitjes naar bijvoorbeeld Avonturenpark Hellendoorn, Giethoorn en Attractiepark Slagharen!

Vakantie Gelderland, groots genieten

Gelderland is de grootste provincie van Nederland, dus er moet wel veel te doen en te ontdekken zijn op vakantie. Gelderland biedt in ieder geval ruimte en rust in haar vele uitgestrekte natuurgebieden, waar de provincie door haar grootte natuurlijk alle plek voor heeft. Het bekendste natuurgebied dat u tijdens uw vakantie in Gelderland zult ontdekken, is natuurlijk de Veluwe. De Veluwe is met haar uigestrekte bossen, zandverstuivingen en heidevelden een lust voor het oog en brengt u helemaal tot rust. In Gelderland zult u ook vele uitgestrekte landgoederen en kastelen tegenkomen, terwijl in het landschap ook grote steden als Arnhem, Apeldoorn en het culturele Nijmegen liggen. Daarnaast is ook het recreatieve aanbod tijdens uw vakantie Gelderland groot, want topattracties als Burgers’ Zoo, Dolfinarium en Koningin Juliatoren zijn allemaal in deze veelzijdige provincie te vinden!

Vakantie Flevoland, genieten aan het water

Flevoland is de jongste provincie van Nederland en is ontstaan door drooglegging van water. Water speelt dus ook een zeer grote rol tijdens uw vakantie Flevoland. Er zijn daardoor vele mogelijkheden tot waterrecreatie te vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld vele recreatie- en randmeren, 20 zandstranden en speciale surfstranden te vinden, waar heerlijk gezwommen kan worden en waar diverse watersporten beoefend kunnen worden tijdens uw vakantie. Flevoland heeft door haar relatief korte bestaan jonge en moderne steden, maar ook authentieke vissersdorpjes als Urk zijn tijdens uw vakantie te bezoeken. Qua natuur beschikt Flevoland over vele akkers, weilanden, bossen en prachtige vergezichten en op het gebied van activiteiten kan gedacht worden aan een bezoek aan de Bataviawerf of een dag lekker shoppen in Bataviastad. Tot slot zijn er in Flevoland prachtige boottochten te maken, waarbij bezoekjes aan Volendam en forteiland Pampus echte aanraders zijn!

Advertisement