Connect with us

Mode

Verschil in riem voor dames en heren

Er is  een zeer duidelijk en wezenlijk onderscheid tussen heren- en damesriemen. Kort samengevat kun je daarbij op 3 wezenlijke criteria en bijzonder sprekende onderdelen van je riem de verschillen het best constateren: de kleur van de ceintuur, de breedte van de riem en tenslotte het type gesp dat is bevestigd. Laten we deze drie verschillen tussen riemen voor heren en riemen voor dames eens even wat nader onder de loep nemen.
De kleur van de riem
Waar herenriemen in kleuren in feite al jarenlang zijn terug te voeren op een aantal basic tinten, denk daarbij aan de meest gebruikte kleur zwart, het wat eigentijdsere cognac of een standaard bruine riem kent de vrouwenriem veel meer kleurvariatie. Elke collectie en elk nieuw seizoen is er een veelvoud aan nieuwe tinten beschikbaar zoals wit, roze, blauw, groen of geel. Afwisselend zien we hardere kleuren, wat zachtere pasteltinten, of contrasterende kleuren. Eventueel met trendy dierenprint, denk daarbij aan reptielen-, roofdieren- of slangenprint en zelfs leren riemen van echte koeienhuid of met rundervacht.
De breedte van de riem
Herenriemen kennen in principe doorgaans standaarden in breedte van zo’n 4 of 5 centimeter. De damesriem daarentegen kenmerkt zich door een keur aan breedtes. We zien juist hele dunne dames riemen van nauwelijks 1 centimeter breed tot juist zeer brede varianten tot wel 7 of 8 cm in breedte. Welke breedte bij een damesriem het meest recht doet aan de outfit heeft natuurlijk alles te maken met de type kleding die je op dat moment draagt.
De gesp van de riem
De gesp vormt een laatste maar zeker niet onbelangrijk onderdeel van de riem waar we duidelijke verschillen zien tussen de mannelijke en de vrouwelijke variant. Waar bij damesriemen vele kleuren, vormen en materialen worden toegepast om de riem nog meer op te leuken zie je bij riemen voor heren de meer standaard gespen, hierbij wordt wel een onderscheid gemaakt tussen de casual en de meer zakelijke gesp voor riemen op pak of kostuum.
Online specialisten in riemen
Op internet vind je een aantal gespecialiseerde webshops in riemen die je van dienst kunnen zijn om een passende riem te vinden die matcht bij jouw schoenen, laarzen en de rest van je kledij. Bel of mail ze gerust voor advies in het type riem, de juiste kleur, de meest passende gesp en natuurlijk ook de exacte lengte en breedte van jouw ceintuur.

Advertisement