Connect with us

Mode

Tony Cohen, Nederlandse Haute Couture

Mode en design zijn gevoed en gestimuleerd met de Amsterdammer Tony Cohen vanaf zeer jonge leeftijd. Hij ontdekte zijn interesse voor mode door een bezoek aan zijn grootmoeder, die vintage designer kleding verkocht op de markt. Door zich te omgeven met vintage ontwerpen en stijlen ontdekte hij al vroeg zijn eigen esthetiek en stijl. In zijn tienerjaren werd Tony gefascineerd door de eerste Japanse ontwerpers die voet zetten in Europa: Rei Kawakubo en Yamamoto.
Tony begon zijn carrière met kledingstuk verven in Italië. Op dat moment inspireerde de 80’s ontwerpers als Katherine Hamnet en Jimmy Taverniti hem. Eindelijk in 2005, vestigde hij de couture lijn TONY COHEN en maakte hij dit tot een internationaal succes. In 2010 Tony toonde zijn 5e Modeshow in de beroemde tenten van Bryant Park op de New York fashion.
TONY COHEN
De eerste collectie van Tony is het premium TONY COHEN label. Deze product lijn is gemaakt van de mooiste materialen zoals bont, zijde en edele leder. Het is gemaakt voor klanten die waarde hechten aan de kleinste details en de beste stukken. Dit premium label is de handtekening van Tony Cohen en belichaamt zijn stijl en esthetiek. Natuurlijke aardetinten en zwart worden gecombineerd met Tony Cohen’s
beroemde hangsels die de vrouwelijke vorm accentueren. De focus van deze collectie is op materialen.TONY COHEN gebruikt materialen die aan de couture normen voldoen.
INSPIRATIE
Tony Cohen’s inspiratie komt van de dualiteit in de Tony Cohen vrouw. Ze bezit
gratie en vrouwelijkheid, maar heeft een edge. Het is een zelfbewuste vrouw met zachte uitdrukkingen. Ze kleed zich elegant voor de gelegenheid maar ze is gelijkvormig op haar eigen manier. Ze blijft trouw aan zichzelf watt resulteert in contrasten tussen zachte en vloeiende vormen met hangsels van zijde tegen sterke lijnen gevormd door leer.
Wat Tony Cohen uniek maakt als ontwerper is de hoeveelheid detail die hij geeft om alles wat hij creëert. Het begint met op maat gemaakte kleuren en materialen en het eindigt met de precieze afwerking. Alles wordt in aanmerking genomen om ervoor te zorgen dat hij en zijn team trouw blijven aan zijn eerste begin idee en de emotie van het kledingstuk.
TONY COHEN ONLINE
Online zijn er ook een aantal winkels die de Tony Cohen kleding verkopen. Een bekende TONY COHEN winkel is bijvoorbeeld Clementi. Naast een winkel in Rotterdam, verkoopt Clementi.nl ook Tony Cohen online in hun webshop. Shop nu vanuit je luie stoel en vul je kledingkast aan met de geweldige designs van Tony Cohen. Zoek de juiste maat uit en de winkel stuurt het binnen 48 uur gratis naar je op.

Chie Mihara, schoenen met invloeden van Disney

Mode

United Nude schoenen, een waar meesterwerk

Mode

Sarah Pacini haalt inspiratie uit edelstenen

Mode

Advertisement