Connect with us

Mode

Schijnwerpers op de lederen handschoen

lederen_handschoen

Waarom we zoveel van deze accessoire houden

Trends komen en gaan. In het seizoensgebonden ritme veranderen collectieve smaken; wat vandaag trendy is, is morgen misschien al een no-go. Er zijn echter enkele trends die blijven. En dan is er dat zeer speciale accessoire dat nooit uit de mode gaat: de lederen handschoen.

Al ontelbare jaren een trouwe metgezel

Lederen handschoenen vergezellen de mensheid al duizenden jaren. Zelfs de prehistorische mens kende dit kledingstuk. Maar wat ze toen droegen is niet vergelijkbaar met de elegante pekarihandschoenen van vandaag. In die tijd werden stukken leer rond de handen gespannen en vastgemaakt met stukjes bot om tegen de kou en andere externe invloeden te beschermen. De eerste vermelding van een lederen handschoen was ongeveer 3000 jaar geleden in de Bijbel, waar het op dat moment alleen een kledingstuk voor mannen was en bovendien alleen weggelegd voor rijken en machtigen. Dat bleef zo een hele tijd, tot ongeveer 1000 na Christus toen adellijke vrouwen begonnen met het dragen van handschoenen; daarmee begon de zegetocht van de handschoen in heel Europa. Na de verovering van Engeland door de Noormannen verspreidde zich ook daar de handschoen-trend en ontstond in de Britse eilanden een van ’s werelds oudste handschoenmakersgilden. Tot op heden bekleden de Engelsen, naast de Fransen, een elitaire plaats onder de handschoenfabrikanten en zijn klinkende namen zoals Dents een begrip bij elke liefhebber van lederen handschoenen.

Autohandschoenen, lange handschoenen, vingerloze modellen? Wij vinden ze allemaal leuk!

Vandaag is er, gelukkig voor ons, een bijna onbeperkte waaier aan verschillende handschoenmodellen beschikbaar. Er zijn de immer populaire klassieke lederen handschoenen: zwart of in bruine tinten en met elegante discrete patronen en details, een absolute favoriet voor alle tijden en dat zal waarschijnlijk niet snel veranderen; ook erg populair bij geheimagenten (denk aan 007) en andere trendsetters. Autohandschoenen zijn ook bijzonder populair. Deze slanke accessoires zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, met of zonder vingers, met opgestikte naden, knopen, openingen, in de kleuren rood, zwart, bruin, … en vormen ook dit najaar weer een onmisbare metgezel, niet alleen tijdens het rijden. Wat waarschijnlijk in geen enkele garderobe mag ontbreken, zijn de praktische touch-screen handschoenen. Dankzij de ingebouwde touch-screen technologie kan men met deze handschoen apparaten met een aanraakscherm makkelijk gebruiken, zelfs bij lage temperaturen, zonder dat men ze moet uittrekken. Een eerbetoon aan de techniek! Vooral de dames in deze wereld komen wat handschoentechnologie betreft aan hun trekken – de keuze aan elegante lederen handschoenen voor vrouwen lijkt onbegrensd. Lange handschoenen voor feestelijke gelegenheden, klassieke zwart-wit-modellen of met mooie opdrukken, kleine en fijne details, zoals bogen, drukknopen, gespen, koorden, ritsen of een wollige kraag … De fantasie van de handschoendesigner is bijna eindeloos! Zo is er een handschoen voor vrijwel elke smaak en het feit dat handschoenen vroeger alleen voor mannen voorbehouden waren, lijkt vandaag wel bijzonder vreemd.

Het “succesverhaal van de lederen handschoen” gaat maar verder

Redenen om verliefd te worden op lederen handschoenen zijn ontelbaar. Of het nu gaat om hun elegantie, de lange traditie, de brede waaier van verschillende modellen of het feit dat ze, indien goed gecombineerd met een outfit, een vleugje betovering, ‘coolness’ of stijl verlenen – dit tijdloze accessoire zal ons ook in de komende jaren vergezellen.

High end vintage online High end vintage online

High end vintage online

Mode

Het neutrale karakter van blauwe en witte overhemden

Mode

Wil je geholpen worden? Draag dan hakken!

Gezondheid & Welzijn

Advertisement