Connect with us

Mode

De maxi dresses zijn terug!

Herinnert u zich nog de jaren ’60 en ’70 op het gebied van mode? Het was de tijd dat verschillende populaire kledingstijlen werden bedacht door verschillende beroemde mode ontwerpers. Kleding werd gezien als een stukje luxe en iets waar je graag in gezien wilt worden. Het was ook de tijd dat steeds meer bloot bij vrouwen werd geaccepteerd. Dit zijn de jaren waar de basis is gelegd voor een iets meer uitdagende kledingstijl, waaronder dus ook de maxi jurk.

Wat zijn maxi jurken?

Maxi jurkjes zijn eigenlijk simpel te herkennen. Het zijn lange jurkjes die van schouder tot aan de enkels lopen en zo het lichaam volledig bedekken. De uitstraling van een maxi dress is er 1 van een lang silhouet en zorgt er mede voor dat de vrouw een lang en slank postuur krijgt. In combinatie met hoge hakken en mooie bijpassende sieraden maken deze jurkjes misschien wel de beste keuze indien een super elegante uitstraling gewenst is. Daarmee zijn maxi jurken bij uitstek geschikt voor een bruiloft, gala of een belangrijk uitreiking/award show.

Maxi dresses in alle stijlen!

Waar vroeger maxi jurkjes bekend stonden om hun wat ‘saaie’ imago is dat nu helemaal anders. Inmiddels zijn er ontzettend veel stijlen die verkocht worden in winkels en webshops. Denk bijvoorbeeld aan een jurkje met een vrolijke print, elegant in zwart met een v-hals of jurkjes met kant stof of met een cut out. Werkelijk alles is mogelijk tegenwoordig. Daarom zijn maxi jurken absoluut een meerwaarde voor de kledingkast van iedere vrouw.

Waar zijn deze jurkjes te verkrijgen?

Uiteraard kun je terecht in speciale damesmode winkels voor het kopen van een leuke maxi jurk. Je moet dan wel goed zoeken, want dit soort jurkjes zijn vaak beperkt in voorraad aanwezig. Omdat een maxi jurk vaak het beste staat bij een lang en slanke postuur, is het een kledingstuk die een beperktere doelgroep aanspreekt. Gelukkig zijn er veel webshops die een ruim assortiment maxi dresses aanbieden tegen scherpe prijzen. Bekijk bijvoorbeeld eens Ladyhabits.com waar de prijzen inclusief gratis verzending zijn in Nederland!

Advertisement