Connect with us

Mode

Kunnen ballerina’s wel of niet

De meningen over ballerina’s zijn verdeeld. We zetten wat pro’s en tegens in dit blogbericht voor je op een rijtje. En als jouw voorkeur – ongeacht dit bericht – naar “hot” uitgaat, geven we je aan het eind een tip waar je deze schoentjes heel goed kunt shoppen.

Ballerina’s not

Met name heren zijn geen voorstander van ballerina’s. De platte schoentjes zijn voor hen niet vrouwelijk genoeg. Net als de welbekende Uggs, verafschuwen sommigen dit soort schoenen. Te plat en te onflatteus.
Het blijft daarnaast een schoentje dat niet iedereen kan hebben. Ben je (of zijn je benen) het tegenovergestelde van “petit”? Dan kunnen ballerina’s vrij lomp overkomen en zeggen we “not”. Kies dan liever voor een paar schoenen met een hakje dan de ultra-platte ballerina’s. Sommige ballerina’s hebben overigens ook een wat tuttige uitstraling. Als je dat soort ziet, zeg je al gauw “not”, maar als je ze combineert met stoere kleding, ogen ze toch al weer heel anders.

Ballerina’s hot

Ze keren telkens weer terug in de mode en verdwijnen eigenlijk helemaal niet uit het straatbeeld. De ballerina kun je gerust een musthave noemen, een echt basisitem die in het alledaagse leven heel veelzijdig te dragen is. Qua mode en trend is het niet zozeer óf je ballerina’s mag dragen, maar eerder wat voor soort. In 2013 bijvoorbeeld zagen we bijvoorbeeld ballerina’s in het modebeeld verschijnen met dierenprint en met leuke versiersels (als veertjes en bloemen). Eigenlijk zijn ballerina’s op zichzelf altijd “hot” mits je ze op de juiste manier draagt en combineert.
Ballerina’s in de zomer en winter
Sommigen dragen ballerina’s zowel in de zomer als in de winter. Het kan allebei, maar is heel erg afhankelijk van de persoon en de outfit. De meningen zijn ook daarover verdeeld en eigenlijk bestaat er geen eenduidig antwoord op. Qua comfort en dikte van de zool lijkt de ballerina echter wel iets minder geschikt voor de winter, maar als je ze wil dragen en een fashionstatement wil maken, lenen ze zich er wel voor en trotseer je de kou – no matter what!

Conclusie

Ballerina’s – mits ze bij je passen en je ze met de juiste outfit combineert – kunnen eigenlijk altijd. Een echte musthave. Pas op voor truttige flatjes. Kies kleuren en stijlen die trendy zijn (op dat moment) en ze zijn zeker “hot”. Wees eerlijk voor jezelf. Ze zijn “not done” als ze gewoon niet bij je figuur passen. Je hebt talloze schoentjes die in dat geval betere alternatieven zijn, bijvoorbeeld met een sleehak.
Tip om te shoppen
Ballerina’s shoppen kun je in heel veel webshops. Een shop die er voor ons bovenuit steekt is Sooco.nl. Het aanbod ballerina’s bij Sooco.nl (en andere schoenen) is trendy.

Waar je op moet letten bij de aanschaf van nieuwe sportkleding

Winkelen

Dragen ze in 2015 nog steeds Uggs?

Mode

United Nude, kunst voor de vrouwenvoet

Mode

Advertisement