Connect with us

Mode

Chie Mihara schoenen, terug naar de natuur

Chie Mihara is geboren in Brazilië van Japanse ouders, en later in Spanje terechtgekomen, dit zorgde voor een gevarieerde en eclectische afkomst die haar creativiteit en haar scholing heeft aangewakkerd. Ze studeerde mode in Japan en accessoires design op FIT in New York, en toen wist ze dat het ontwerpen van schoenen haar passie was.
Twaalf jaar geleden, Chie en haar man (die eigenaar is van een schoen component fabriek) creëerde een lijn van schoeisel die haar naam draagt: CHIE MIHARA. Het merk werd al snel algemeen aanvaard in alle belangrijke markten, waaronder de Verenigde Staten, waar haar schoenen als een zeer unieke mix van stijl en comfort worden beschouwd. De Amerikaanse markt is vanaf het begin zeer open geweest voor haar ontwerpen.
Chie omschrijft haar creaties als naïef, nostalgische, vrouwelijk maar tegelijkertijd sterk en urban. Haar passie en creativiteit hebben haar gekatapulteerd naar één van de meest interessante jonge schoeisel ontwerpers van deze dag.
Vandaag beschouwt ze zichzelf een zeer gelukkig mens. Nu leeft nu in de beste tijd van haar leven, omdat het opvoeden van haar drie kinderen en het ontwerpen van haar eigen lijn van schoenen is wat ze echt wil doen. “Creëren is als ademen, voor mij. Ik moet mezelf uit kunnen drukken, en als ik teken, voel ik me vervuld en gelukkig “, zegt ze.
INVLOEDEN
Chie’s doel bij het ontwerpen van schoenen is het creëren van stijlen die vrouwelijk, leuk, en echt comfortabel zijn. Elke Chie Mihara schoen is voorzien van een anatomisch voetbed dat ze speciaal ontworpen heeft voor de voet van een vrouw. Ze maakt gebruik van facetten van haar multiculturele achtergrond bij het maken van haar collecties: Brazilië komt terug in de vrouwelijke details; Japan beïnvloedt haar ontwerp benadering, en de VS draagt het praktische aspect toe en Spanje is de bron voor de hoge kwaliteit van productie. Chie wil dat vrouwen visueel en emotioneel verbonden raken met haar schoenen, terwijl ze zorgt voor de praktische kant met aandacht voor architectuur en vakmanschap.
SPRING / SUMMER COLLECTIE 2015
Dit voorjaar had Chie Mihara het gevoel dat we overdreven verzadigd waren met kleuren, kleur blokkeren etc, en ze voelde de behoefte om terug te gaan naar natuurlijke tinten, zoals nudes, licht bruin en kastanjebruin. Ook een meer rauwe en misschien meer hippie snit. Leer stiksels, perforaties, ruwe randen zijn de perfecte details van de Amerikaanse Indianen, terug naar de natuur, maar met de elegante geest van deze zomer.
CHIE MIHARA ONLINE
Online zijn er ook een aantal winkels die de uiterst comfortabele Chie Mihara schoenen verkopen. Een bekende Chie Mihara winkel is bijvoorbeeld Clementi. Naast een winkel in Rotterdam, verkoopt Clementi.nl ook Chie mihara online in hun webshop. Het online bestellen van de schoenen is niet anders dan het passen in de winkel. Zoek je juiste maat uit en de winkel stuurt het binnen 48 uur gratis naar je op.

Chie Mihara, schoenen met invloeden van Disney

Mode

United Nude schoenen, een waar meesterwerk

Mode

Sarah Pacini haalt inspiratie uit edelstenen

Mode

Advertisement