Connect with us

Kunst & Cultuur

Expositie “De wereld tussen reëel en imaginair”

Vanaf 11 oktober 2013 is er weer nieuwe kunst te zien in Galerie Pouloeuff in Naarden Vesting.
Zes getalenteerde kunstenaars exposeren hun werk. Hun werken vormen een wereld tussen het reële en het imaginaire. Van duidelijke geconstrueerde vormen naar zien wat je niet ziet, naar ogenschijnlijk simpele vormen in bijzondere materiaal keuzes.
 
Fundamenteel schilderen vormt de basis van de schilderijen van Maarten van Soest. Het proces van het schilderen staat centraal. Verf, vorm en kleur zijn onderwerp. De manier waarop een schilderij tot stand komt en het werk dat daarvoor verricht wordt, zijn belangrijk. Zijn werk bestaat uit duidelijke, geconstrueerde vormen, zoals rechthoeken en cirkels of variaties daarop. Deze vormen een contrast met de ongedwongen verflaag.
Door te schilderen en te tekenen maakt Nanette Kraaikamp een reis door de tijd: naar het verleden en weer terug. Op papier combineert zij teken- en schildertechnieken om meer dan levensgrote figuren in een landschappelijke omgeving te creëren. Haar werk is een onderdompeling in een magische schemerzone waarin fictie en non-fictie elkaar ontmoeten. Een vreemde droomwereld tussen het reële en het imaginaire.
Binnen haar fotografie wil Nadine Meewis door middel van filosofie een diepere betekenis aan de kunst meegeven. Haar kunstmotto is: laten zien wat je niet ziet. Zij prikkelt mensen om op een andere manier naar gewone dingen te kijken. Daarbij wordt wel ruimte gelaten voor eigen interpretatie. Zij streeft in haar werk naar originaliteit en vernieuwing op een verfijnde manier. Open je ogen en herschik je hersenen.
Twan Berendsen probeert via zijn sculpturen het moment weer te geven waarop een levensfase overgaat van kind naar jongvolwassene. Als kind zie je simpele vormen. Als jongvolwassene blijkt de materie achter die ogenschijnlijke simpele vormen toch complexer te zijn. Alles krijgt een andere waarde. Herbeleef deze fase door te kijken naar zijn werk.
De sieraden van Sandra Hendrikse zijn gemaakt van spijkerstof. Het liefst van oude versleten spijkerbroeken. Hierin heeft zij een eigen techniek  ontwikkeld. De broeken worden tot stroken verwerkt en vormgegeven in verschillende patronen. Elk stuk is uniek. Soms groot en opvallend, maar verrassend licht en zacht tijdens het dragen. Sierlijke ontwerpen met een ‘rough  edge’.
De exclusieve sieraden en tassen van Ferdi Wouters zijn bijzonder in hun vormgeving en materiaalkeuze. Hij weet op een bijzondere wijze diverse onverwachte combinaties van materialen tot bijzondere kunstwerken te creëren. Zo worden zijn tassen gemaakt van hout gecombineerd, met bijvoorbeeld leer, metaal en acrylaat. Zijn sieraden bestaan uit edel en niet edel metaal, (edel)stenen en acrylaat. Dit leidt tot een oeuvre van design tot toegepaste- en ongebonden kunst.
De expositie is te zien van 11 oktober t/m 5 januari 2014, vrij en za van 11.00-17.00 uur, zo van 12.00-17.00 uur. Turfpoortstraat 36a, Naarden-Vesting. Galerie Pouloeuff is een broedplaats voor jong talent. www.galeriepouloeuff.nl

Dames schoudertassen voor het werk

Winkelen

expositie expositie

Quiltexpositie in Delden en Borne

Kunst & Cultuur

Tassen: een onmisbare modeaccessoire

Winkelen

Advertisement