Connect with us

Huis & Tuin

Grind in uw tuin aanleggen? Probeer wit grind!

Wanneer u uw tuin gaat verbouwen staat u voor verschillende keuzes. Zo heeft u bijvoorbeeld de keus tussen een prachtig groot terras maken, een mooi grasveld, een tuinhuis met loungeset of een prachtige combinatie. Een waardevolle toevoeging in uw tuin is een opvulling met wit grind. Lees in dit artikel hoe je het beste een siertuin kan aanleggen met wit grind.

Wit grind in uw tuin? Vergeet anti-worteldoek niet!

Het aanleggen van anti-worteldoek voordat u grind in uw tuin stort is van essentieel belang. Anti-worteldoek zorgt er voor dat er geen onkruid tussen het grind kan groeien. Het grind in uw tuin blijft vele malen langer mooi wanneer u anti-worteldoek als basis gebruikt.

De juiste hoeveelheid wit grind

Het is belangrijk dat u de juiste hoeveelheid wit grind stort in uw tuin. Een te dikke grindlaag zorgt er namelijk voor dat u er in weg zakt. Stort u te weinig grind dan wordt het anti-worteldoek zichtbaar. De juiste balans is dus belangrijk. Het soort grind bepaalt hoe dik het moet worden gestort. Neemt u bijvoorbeeld wit grind van 16-32mm dan wordt er aangeraden om een laag van 7 centimeter te storten. Bij kleinere maten is 5 centimeter genoeg.

Overige tips

Uw siertuin aanleggen met wit grind is eigenlijk heel simpel. De enige stappen zijn: tuin uitgraven, anti-worteldoek plaatsen en als laatste grind storten. Om er voor te zorgen dat uw siertuin met wit grind een zo mooi mogelijke uitstraling heeft is het belangrijk dat u de ondergrond goed vlak maakt. Dit zorgt tevens voor een langere levensduur!

Waar koopt u wit grind?

Wit grind koopt u bij de specialist. Wij kopen ons grind altijd bij de Grind-webshop. Zij zijn specialist op het gebied van grind & split en hebben een uitgebreid assortiment. Bent u enthousiast geworden en wilt u een siertuin aanleggen met wit grind? Kijk dan eens bij Grind-webshop!

Advertisement