Connect with us

Huis & Tuin

Verhuizing? Maak gebruik van een koeriersdienst en andere tips

Als je het al eens eerder hebt meegemaakt, weet je als geen ander dat er flink wat geregel komt kijken bij een verhuizing. Het zoeken naar een huis kan al een helse klus zijn, maar eigenlijk begint het echte werk dan pas… Je hele hebben en houden moet namelijk worden ingepakt om vervolgens te worden vervoerd naar je nieuwe huis. Om dit allemaal zo soepel mogelijk te laten verlopen, helpen wij je vandaag met onze tips en tricks. Met onder andere advies over handig inpakken en de voordelen van het inschakelen van een koeriersdienst.
 

Inpakken als een pro – verhuizen doe je zo

Wanneer je op het punt staat te verhuizen, besef je je vaak hoeveel spullen je in de loop der jaren eigenlijk verzameld hebt. Slim is dan ook om voor je begint met inpakken eerst kritisch te bekijken welke spullen je eigenlijk niet meer gebruikt. Deze kun je dan bijvoorbeeld weggeven, doneren of verkopen. Scheelt al een hele hoop, niet? Vervolgens kun je beginnen met inpakken. Let op dat je breekbare spullen als servies of decoraties in handdoeken of bijvoorbeeld sokken wikkelt zodat je deze in ieder geval heel houdt!

Verhuizen doe je met een koeriersdienst

Een andere tip die je veel kopzorgen en moeite gaat besparen is de volgende: maak gebruik van een koeriersdienst wanneer je gaat verhuizen. Misschien denk je dat je alles ook heus wel zelf kunt, maar een koeriersdienst neemt je zoveel werk uit handen. Daarnaast hebben koeriers vaak al zoveel ervaring met verhuizingen dat zij precies weten hoe ze jouw spullen het snelst en veiligst kunnen transporteren. Afhankelijk van de grootte van je inboedel en de hoeveelheid spullen die er mee moeten, kun je kiezen voor verschillende maten verhuiswagens. Een ander voordeel van het inschakelen van een koeriersdienst is dat de chauffeur die de verhuiswagen bestuurt je ook helpt met het in- en uitladen van alle spullen. Zo gaat verhuizen opeens een stuk sneller! Ook goed om te weten is dat veel koeriersdiensten landelijk opereren. Dus of je nu een koerier in Amsterdam of een koerier in Rotterdam zoekt – jouw verhuizing wordt geregeld.
De tip die wij je ook zeker niet willen onthouden, is dat het slim is om verschillende dozen in te pakken waar je spullen in stopt voor de eerste dagen. Zodra de koeriersdienst al je dozen voor de deur afzet, zijn er natuurlijk zoveel spullen dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Wanneer je dan een paar dozen hebt gelabeld voor de eerste paar dagen, hoef je niet als een gek alle dozen na te gaan om dat ene bloesje of die fijne mok voor bij het ontbijt tevoorschijn te halen. Dat scheelt toch een hoop stress?
Met deze tips hebben wij je hopelijk goed op weg geholpen voor jouw aanstaande verhuizing. Veel geluk in je nieuwe woning!

Advertisement