Connect with us

Huis & Tuin

Tips bij het leggen van bakstenen in eigen tuin

Wil je bakstenen gebruiken om een pad aan te leggen in de tuin bij huis? Dan kun je hiervoor een hovenier inhuren die dit voor je doet, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de hele klus zelf te doen. Bij het aanleggen van de bakstenen in de tuin creëer je een pad waarmee je vermijd dat je met de schoenen door de modder in de tuin wandelt. Wel wil je natuurlijk dat het pad nog een lange tijd meegaat. Bekijk hieronder de tips die ervoor zorgen dat je een optimaal pad hebt.

Stappen voor het leggen van bakstenen in de tuin

Er zijn verschillende stappen die je kunt doorlopen om ervoor te zorgen dat je de juiste bakstenen kiest en op de juiste manier in de tuin legt. Ten eerste maak je een ontwerp van de oppervlakte. Zodoende weet je hoeveel stenen er nodig zijn en krijg je een indruk van de kosten.
Nadat je een ontwerp hebt gemaakt kies je de stenen uit die je wilt gebruiken. Heb je weinig creativiteit voor het type stenen dat je wilt gebruiken? Kijk eens bij jou in de omgeving naar de tuinen van de buren of in andere buurten. Daarnaast kun je inspiratie opdoen op het internet. Op Instagram of Pinterest kom je veel profielen tegen met schitterende tuinen. Wie weet zie je hier de tuin tussen hoe je jouw tuin er ook uit wilt laten zien. Oriënteer je ook online tussen het aanbod aan tegels en bakstenen op bijvoorbeeld www.bouwmaterialenkopen.com.
Heb je het ontwerp gemaakt en de stenen uitgekozen. Dan moet je nog een verband kiezen waarop de stenen worden gelegd. Wat past het beste bij de omgeving waar het komt te liggen en wat vind je zelf het mooiste? Enkele verschillende verband typen om de stenen te leggen zijn blokverband, diagonaalverband, keperverband, elleboogverband of halfsteensverband.
Tot slot verzamel je het gereedschap dat je nodig hebt voordat je de stenen gaat leggen. Vervolgens start je met het bestraten van de bakstenen in de tuin. Ben je klaar met het bestraten? Dan hoef je alleen nog zand over de stenen heen te strooien en deze uit te vegen, zodat het tussen de tegels komt. Na het invegen is het tijd om de stenen aan te trillen. Dit is het moment waarop je kunt genieten van je mooie nieuwe terras of looppad in de tuin.

Advertisement