Connect with us

Huis & Tuin

Tips en tricks voor plantenbakken

Plantenbakken buiten geven uw voor- of achtertuin een heel eigen karakter. Wanneer ze winterhard, kleurvast en kras- en stootvast zijn, dan kunt je daar heel lang van genieten. Kunststof plantenbakken beschikken over een aantal voordelen ten opzichte van normale plantenbakken. Een van de grootste voordelen van kunststof plantenbakken is dat de kleur mooi blijft. Tevens is kunststof aanmerkelijk lichter in gewicht dan bijvoorbeeld steen, en dus eenvoudiger ergens anders te plaatsen. Naast het feit dat kunststof een sterk materiaal is, is het ook vorstbestendig. Deze hoogst gewilde plantenbakken zijn tijdloos, trendy en verkrijgbaar in vele vormen en maten.

Plantenbakken schoonmaken tips

Kunststof plantenbakken zijn gemakkelijk in onderhoud, ze zijn heel goed schoon te houden. Terraspotten schoonmaken is een fluitje van een cent, hieronder enkele tips. Het kan met mooie  witte kunststof plantenbakken en bloempotten voorkomen, dat na een jaar of wat het stof in de fijne gaatjes van de kunststof is gekropen en dat het lijkt, alsof de pot vuil is. Dit proces is natuurlijk niet te voorkomen, want er zitten nu eenmaal deze hele fijne gaatjes in het kunststof anders zou de pot niet mat kunnen zijn. Maar ook hiervoor is een middel te vinden. Door middel van een hogedrukreiniger kan het meeste vuil van de plantenbakken verwijderd worden.

Plantenbak kopen

Online zijn er bij vele webwinkels plantenbakken te koop. De keuze die je online hebt, heb je niet in een tuincentrum. Je kunt kiezen uit honderden verschillende maten, kleuren en materiaalsoorten. Let bij aanschaf van een plantenbak op de voorwaarden van de desbetreffende webwinkel. Kijk niet alleen naar de prijs maar ook naar andere factoren zoals levertijd, bezorgkosten en de mogelijkheid om de producten te retourneren wanneer je toch niet tevreden bent.

Schoonmaken: ook erg belangrijk!

Werk & Vacatures

Stankoverlast van Vuilcontainers

Huis & Tuin

Waar vind ik de mooiste tuinmeubelen en accessoires?

Huis & Tuin

Advertisement