Connect with us

Huis & Tuin

Een mooie nieuwe achtertuin ontwerpen

Een mooie nieuwe achtertuin ontwerpen. Het is een wens van veel mensen. Een tuin is namelijk een mooie plek waar u zich even terug kunt trekken, waar u van de natuur kunt genieten, waar u na een lange en drukke werkdag even tot rust kan komen, waar u even een boek kunt lezen, een plek waar u kunt eten, waar u van de zon kunt genieten, maar ook een plek voor bijvoorbeeld het geven van een tuinfeest.

Het maken van een tuinontwerp voor uw achtertuin

Zoals hierboven te lezen is dient een tuin veel doelen en wordt een tuin voor meerdere redenen gebruikt. Het laten maken van een tuinontwerp voor uw achtertuin is altijd een goed idee. Zeker omdat in een tuinontwerp uw wensen verwerkt kunnen worden.
Het maken van een tuinontwerp is een flinke klus en tevens een investering, maar het rendement is altijd groter. Een mooie achtertuin vormt immers meerwaarde voor uw huis. Daarnaast wordt er in een tuinontwerp rekening gehouden met verschillende factoren. Daarbij kunt u denken aan:

  • Balans tussen het groen en de tuinbestrating
  • Toekomstig onderhoud aan uw tuin
  • Balans tussen zon en schaduw

Hoe gaat het maken van een tuinontwerp in zijn werk?

Bij het maken van een tuinontwerp voor uw achtertuin is het noodzakelijk om eerst in contact te komen met een hoveniersbedrijf of tuinarchitect. Zodra u een hoveniersbedrijf of tuinarchitect gevonden heeft kan het eerste gesprek plaatsvinden.
Tijdens het eerste gesprek (het intakegesprek) kunt u uw wensen kenbaar maken en zal de tuinarchitect voornamelijk naar u luisteren. Ook wordt uw tuin bekeken en indien u in het bezit bent van een tuinplattegrond dan is het raadzaam om die aan de tuinarchitect te overhandigen.
Na het eerste gesprek zal de ontwerper een eerste tuinontwerp maken. Vaak is dat in de vorm van een schets. Deze schets zal in de meeste gevallen wederom mondeling worden besproken. Tijdens dit gesprek kunt u uw nieuwe wensen en / of wijzigingen kenbaar maken die vervolgens in een voorlopig tuinontwerp worden verwerkt.
Wanneer u overeenstemming heeft bereikt over het voorlopige tuinontwerp dan kan de tuinarchitect vervolgens het definitieve tuinontwerp voor uw achtertuin maken.

Advertisement