Connect with us

Huis & Tuin

Hoveniers tips: Boomverzorging

Heeft u net een nieuwe tuin met een (grote) boom erin gekocht? Of heeft u al jaren een tuin en wilt u toch eindelijk iets gaan doen met die boom in de hoek? Dan weet u vast niet waar u moet beginnen. In dit artikel zal ik kort uiteenzetten wat de do’s en don’ts zijn op het gebied van boomverzorging. Dan kunt u zelf een goede beslissing maken over uw boomverzorging. Als u het na dit artikel nog niet helemaal begrijpt, of uw boomverzorging wel uitbesteden, neem dan snel contact op met onze hovenier in Roozendaal. Door goede communicatie over uw wensen, groene vingers en een strenge werkethos brengt hij in kaart hoe hij uw bomen gaat verzorgen om het optimale resultaat te verwezenlijken.

Boomverzorging zelf doen

Boomverzorging kan lastig zijn, zeker voor een hogere of oudere boom. Ze moeten echter wel regelmatig gesnoeid worden, daarbij moet goed gekeken worden naar schaduw en groeirichting. Voor boomverzorging in Roosendaal kunt u dan bij ons terecht, maar zelf kunt u ook aan de slag. Bijvoorbeeld door goed te kijken of er nog dode takken aan zitten, of wanneer een tak uw zon volledig blokkeert.
Toch is het verstandig om voor grote bomen of monumentale bomen een expert in te schakelen. Deze weet precies waar er ingegrepen kan worden, zonder risico dat de boom sterft. Ook hebben hoveniers vaak een machine bij zich om de boomstobben weg te kunnen frezen zonder risico voor de bom.

Advertisement