Connect with us

Huis & Tuin

Het gebruik van buitenstallen

Het gebruik van paarden is de afgelopen eeuwen drastisch veranderd. Het verschil in huisvesting voor paarden is echter vrijwel hetzelfde gebleven. De meeste paarden worden tegenwoordig gebruikt voor recreatieve doeleinden en niet voor werk. Wanneer een paard recreatief wordt gebruikt, is het belangrijk dat het paard ook de ruimte krijgt om te kunnen leven. Een goede en ruime buitenstal is belangrijk voor beweging, maar een verblijf voor de nacht is ook erg belangrijk, voor onderdak en bescherming. Een paard heeft namelijk behoefte aan rust en warmte. Een goede comfortabele buitenstal is daarvoor ideaal.
Tegenwoordig zijn buitenstallen verkrijgbaar in verschillende variaties. Sterker nog, een buitenstal is volledig op maat te maken en in te richten op persoonlijke behoeften. Houdt je meerdere paarden, dan is groepshuisvesting ideaal. Groepshuisvesting is in feite een grote buitenstal, met afzonderlijke ruimtes, waarin meerdere paarden kunnen verblijven. Daarnaast zien we tegenwoordig ook vaak dat een groepshuisvesting is voorzien van een binnen- ren, waar paarden in slecht weer kunnen rondlopen en rennen.
Wil je paarden gaan houden, besteedt dan voldoende aandacht aan de buitenstal. Vraag jezelf af hoeveel ruimte het paard nodig heeft en wat de verdere eisen zijn aan de stal. Een buitenstal heeft aandacht nodig en de constructie moet zorgvuldig worden geplaatst. Het is niet aan te raden om deze zelf te plaatsen, wanneer je niet echt in de materie zit. Gelukkig zijn er veel gespecialiseerde bedrijven die u kunnen ondersteunen bij de plaatsing van een buitenstal of groepshuisvesting.

Advertisement