Connect with us

Huis & Tuin

Grijstinten woonkamer

Veel mensen denken niet snel aan grijs wanneer ze een kleur voor hun interieur uitkiezen. Grijs wordt immers geassocieerd met saaiheid en een wat grimmige sfeer – niet waar de meeste mensen voor gaan, kortom. Toch klopt dat algemene beeld niet helemaal. Wanneer je grijstinten op de juiste manier gebruikt, kunnen ze juist voor een geweldige sfeer zorgen!
Grijs voor warmte en gezelligheid
Wanneer je grijstinten met een klein vleugje kleur erin gebruikt, zullen ze zeker niet voor een saai effect zorgen. In tegendeel: je kunt er een enorm dynamisch interieur mee creëren! Vooral de afwisseling tussen licht en donker zal voor prachtige contrasten en diepte in je woonkamer zorgen. Of je nu voor een industrieel design of juist voor een warme look gaat: de ‘laagjes’ die je met het licht kunt creëren, zijn altijd een goede keuze.
Grijs voor meer nadruk op kleur
Het klinkt misschien niet intuïtief logisch, maar grijs kan een uitstekende manier zijn om kleuren in je kamer verder naar voren te halen. Hiervoor gebruik je grijs als basiskleur, en voeg je accessoires uit een bepaald kleurpalet toe. Natuurlijk hoeft dat niet te betekenen dat alles dat grijs is ook meteen ‘saai’ lijkt; je kunt het karakter ook uit vorm en materiaal halen, in plaats van uit kleur. Een industriele eettafel is bijvoorbeeld een perfecte keuze als basismeubel.
Grijs voor rust
Ten slotte is grijs één van de rustigste kleuren die je voor je interieur kunt kiezen; hij past simpelweg overal bij en zorgt voor een prettige en strakke uitstraling. Ook dit is weer uitstekend te combineren met een industrieel design, dat eveneens bedoeld is om een stoere en robuuste look te creëren. Combineer grijze muren met een industriele tafel en andere blikvangers als grote meubels, en je woonkamer ziet er onmiddellijk prachtig uit.

Up Next:

Bouwbegeleiding

Don't Miss:

Balkonbeglazing

Advertisement