Connect with us

Huis & Tuin

Espressomachine onderhoud

U wilt de uw espressomachine natuurlijk zo lang mogelijk mee laten gaan. Goed onderhoud is daarom erg belangrijk! De grootste vijand van alle espressomachines is mineraalopbouw in de leidingen van het apparaat. Wij zullen enkele tips geven over hoe u het beste de espressomachine kunt onderhouden.
Voordat u de portafilter vergrendelt, dient u altijd de filter te inspecteren op restjes koffie. Nadat u de portafilter met gemalen koffie heeft gevuld en aangetampt, vergeet dan ook niet om naar de bovenste rand van de filter te kijken. Ter bescherming van uw espressomachine moet u de losse koffie op deze rand afborstelen of wegvegen met uw vinger. Dit moet gebeuren omdat de korrels hard zijn en deze korrels anders voor slijtage zullen zorgen. De korrels zorgen verder voor een kleine opening tussen de portafilter en de pakking, waardoor de koffie een slappere smaak krijgt. Het is ook aan te raden om de portafilter regelmatig schoon te maken, zodat er geen koffieresten achter blijven.
Tegenwoordig zijn er gelukkig espressomachines die voorzien zijn van een waterfilter. Deze voorkomen het probleem dat wij nu zullen uitleggen. Het water dat u gebruikt voor het maken van koffie is waarschijnlijk leidingwater. Leidingwater is rijk aan mineralen en deze zullen zich ophopen aan de binnenkant van de buizen van uw espresso apparaat. De buizen moeten vrij blijven van minerale opbouw, omdat er anders niet genoeg druk is voor het espresso brouwproces. Minerale opbouw leidt dus tot afname van de druk en dit zal zorgen voor onnodige slijtage aan de pomp.
Er zijn twee manieren die de espressomachine vrijhouden van opbouw van materialen:

  • Gebruik alleen gedestilleerd water voor het maken van uw koffie. Dit water bevat geen bacteriën en mineralen en voorkomt kalkaanslag.
  • Reinig het espresso apparaat regelmatig volgens de instructies van de fabrikant.

Beste espressomachine
Op de site van de Consumentenbond worden enkele resultaten aangeboden. Dit zijn resultaten van een test van de beste espressomachine. De apparaten zijn op verschillende niveaus getest en er is ook gekeken naar de prijskwaliteitverhouding.
Quote van de website; “De Consumentenbond heeft ruim 70 espressoapparaten getest op opwarm- en bereidingstijd, temperatuur, melk opschuimen, gebruiksgemak, energiegebruik en kwaliteit van de koffie. We testten volautomaten en portiesystemen die werken met cups/capsules, waaronder Nespresso-apparaten en de Dolce Gusto.”
Espressomachine aanbieding
Na het lezen van dit artikel weet u waar u op moet letten bij het kopen van een espressomachine. Zo weet u precies welke functionaliteiten u nodig heeft en welke toeters en bellen achterwege gelaten kunnen worden. Maar… niemand is graag een dief van zijn eigen portemonnee en daarom helpen wij u graag met espressomachine aanbiedingen. Waarom veel uitgeven als het goedkoper kan? Voor voordelige espressomachines kunt u terecht bij de keukengereigroothandel van ederland specialist in Pastamachines

Advertisement