Connect with us

Huis & Tuin

Een bank voor ouderen

Oudere mensen hebben vaak moeite met bukken, knielen, en buigen. Het kopen van een goede sofa of bank is dan ook erg moeilijk voor ouderen. Hoe ziet de perfecte ouderenbank er eigenlijk uit?

De perfecte bank

De perfecte bank voor ouderen heeft een hoog zitvlak. Dit is voor ouderen erg belangrijk. Ouderen hebben namelijk moeite om uit een lage zitting te komen. Het is daarom een pre voor ouderen om een bank te kopen met een hoog zitvlak. Bovendien is het handig voor oudere mensen als de bank niet te diep is. Omdat ouderen vaak niet zo lang zijn, hebben ze moeite om op te staan uit een bank die te diep is. Als de bank wat minder diep is kunnen ze tegen de rugleuning zitten en dus makkelijk opstaan. Dit is niet alleen praktisch, maar ook erg goed voor de rug.

Handig feitje

Een ander handig feitje om te weten over de perfecte bank voor ouderen, is de mogelijkheid om het onderstuk van de bank omhoog te klappen. Op deze manier kunnen de voeten lekker rusten. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat dit op een eenvoudige manier te realiseren is. Er zijn bijvoorbeeld verschillende banken en sofa’s waarbij je aan een hendeltje moet trekken om het onderstuk omhoog te krijgen. Het is hierbij ook belangrijk dat je het onderstuk zonder al te veel moeite weer ingeklapt krijgt, bijvoorbeeld door een zacht duwtje aan het onderstuk te geven.

Ten slotte is het belangrijk voor ouderen dan te bank of sofa niet te zwaar is. Zeker oudere mensen die nog zelf schoonmaken zullen het op prijs stellen als de bank gemakkelijk aan de kant te schuiven is. Een loodzware bank is geen doen voor een ouder iemand.

Seats and Sofa’s

Dit soort banken worden heel gemakkelijk online verkocht. Helaas zitten niet alle ouderen op het internet, maar mocht u nou een ouder iemand willen helpen dan kunt u ze eens de webshop van Seatsandsofa’s laten zien. Zij bezorgen ook nog eens gratis thuis. Dat is helemaal makkelijk voor onze ouderen! Kijk hier voor de webshop, of klik hier voor de openingstijden van de winkels.

Advertisement