Connect with us

Huis & Tuin

De geschiedenis van de zitzak

Een zitzak, de meeste zullen het wel kennen. Voor diegene die niet weten waar het over gaat; een zitzak is een flexibel meubelstuk. De binnenzak bestaat vaak uit elastische polystyreenkorrels die er voor zorgen dat de zitzak zich vormt naar het lichaam. De buitenzak is vaak van nylon of katoen.
Het ontwerp
De zitzak is ontworpen door drie Italiaanse mannen, te weten Piero Gatti, Cesare Paolini en Franco Teodoro. Deze mannen kregen de taak om een kunstzinnige stoel te ontwerpen. Het resultaat was de Sacco, de zitzak dus. Het was praktisch, stijlvol en anders dan alle andere stoelen. In 1968 is de eerste zitzak geproduceerd. Dit gebeurde in Milaan. Een zitzak heeft een ongecompliceerde vormgeving en is onconventioneel. De zitzak wordt vaak als symbool gezien voor de binnenhuismode van de jaren zeventig. Oorspronkelijk waren de zitzakken peervormig. En doordat er materiaal gebruikt was waardoor de zitzak zich naar het lichaam vormde was dit een grote stap voorwaarts, aldus velen.
De zitzak van nu
Tegenwoordig is de zitzak niet meer alleen peervormig. Zitzakken zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten, kleuren en materialen. Vroeger werden zitzakken voornamelijk van leer gemaakt, dat is nu al lang niet meer zo. Nu wordt er vaak gekozen voor een materiaal dat gemakkelijk schoon is te maken en dat uitwasbaar is. Materialen waar u aan kunt denken zijn katoen en nylon.
Waar te verkrijgen
Zitzakken zijn bij vele aanbieders verkrijgbaar. Een voorbeeld van aanbieder is zitzakkenstore. Zij produceren hun zitzakken helemaal zelf. Dus een zitzak van zitzakkenstore is een echt Hollands product. Daarnaast hebben zij een eigen drukkerij, confectieatelier en ontwerpstudio. Hierdoor kunnen zij snel producten op maat maken en leveren. Afwijkende maten is voor hen geen probleem. Ook kunt u uw zitzak laten bedrukken met teksten of logo’s naar eigen idee. Zo kunt u uw eigen unieke zitzak ontwerpen en bestellen. En dat allemaal eenvoudig en snel online.

Leuk voor peuters en kleuters: mini zitzakken

Huis & Tuin

Advertisement