Connect with us

Huis & Tuin

Is centrale verwarming iets voor mij?

Is centrale verwarming iets voor mij? Deze vraag wordt vaak gesteld en het antwoord is ja. Een centrale verwarming is bijzonder praktisch en met slechts één handbeweging regelt u de hele verwarming in huis.

Specifieke kenmerken
U heeft slechts één warmtebron. U kunt kiezen uit diverse typen zodat u altijd het juiste krijgt wat voor uw woning is geschikt. Er is een aparte aanvoer en afvoer van lucht dus de kans op vergiftiging door koolmonoxide is vrijwel nihil.Voordelen
Met deze verwarming maakt u een gezellige sfeer in huis, erg belangrijk in de koude wintermaanden.
U kunt alle kamers voorzien van een aangename temperatuur.
Centrale verwarming springt zuinig om met energie dus milieuvriendelijk en bovendien erg betrouwbaar.
Er is weinig onderhoud nodig aan een CV ketel, een controlebeurt per jaar is voldoende.Uitvoeringen
Een CV ketel gestookt door aardgas zonder warmwatervoorziening.
Het nadeel is dat er een aparte warmwaterboiler bij moet komen. Het rendement is niet bijzonder hoog met ook nog eens een hoge uitstoot van milieuonvriendelijke stoffen. Het nadeel is dat uw stookkosten behoorlijk hoog zijn.
Een veel betere uitvoering is de moderne combiketel, gestookt door aardgas met een warmwaterinstallatie. Omdat het hier gaat om een gesloten systeem, geeft het een hoog rendement gekoppeld aan hoge betrouwbaarheid en veiligheid.
Rendement
Tegenwoordig zijn er ketels met de aanduidingen HR en VR. HR staat voor Hoog Rendement en VR staat voor Verbeterd Rendement. Van Hoog Rendement is sprake wanneer tenminste 90 procent van de energie wordt omgezet in warmte. Van Verbeterd Rendement is sprake wanneer tenminste 83 procent wordt omgezet in nuttige warmte.
Terugverdientijd
Afgezet tegen de energiekosten heeft u uw HR installatie binnen tien jaar terugverdiend. Bijkomend voordeel is een veel lagere uitstoot van de schadelijke CO-2 gassen dus een echte win -win situatie! Bij de VR ketel ligt het allemaal wat lager maar is ook zeker een interessante optie.
In bijna elke woning is sprake van centrale verwarming omdat er zoveel voordelen aan verbonden zijn. Het gemak, het weinige onderhoud, het hoge rendement, de lage energiekosten, de lage uitstoot van schadelijke gassen beantwoorden de vraag, is centrale verwarming iets voor mij, met een duidelijke ja. Meer informatie over centrale verwarming? Kijk eens bij Feiken Verwarming.

Advertisement